Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce unii antreprenori o duc bine in perioada de criza?
Multe afaceri dispar, unele supravietuiesc si altele chiar prospera in situatiile economice precare. Cum este posibil sa o duci mai bine cand altii cauta modalitati de a scapa de afacerile care nu mai dau rezultate? Ce secrete au antreprenorii si cum le puneti si dvs in practica?
Nu exista secrete si nici trucuri magice care sa va aduca profitul de care aveti nevoie pentru a va sustine in mod eficient afacerea. Este nevoie de creativitate si flexibilitate.Expertii din domeniu ne spun ca antreprenorii care nu reusesc sa se adapteze noilor conditii dispar. Pe modelul plantelor care supravietuiesc si in timp de seceta prin inmagazinarea substantelor nutrivite si utilizarea lor cu economie, se merge si in afaceri.
Iata ce masuri adopta antreprenorii in timp de recesiune:
1. Exploatarea resurselor cu economie. Restrangeti-va consumul de energie electrica, de combustibili, hartie si orice alte materiale pe care le folositi in desfasurarea activitatilor.
2. Angajati personal specializat dispus sa efectueze lucrari fara plata. Exista numerosi profesionisti care doresc sa isi puna la punct un portofoliu solid si au nevoie de lucrari pentru a-si face un nume in domeniul din care fac parte.
Sa spunem ca aveti nevoie de un grafician care sa va proiecteze brosurile si cartile de vizita. Multi antreprenori decid sa se ocupe ei insisi de aceasta activitate prin intermediul software-urilor potrivite, dar risca imaginea firmei din cauza lipsei de experienta si indemanare. De aceea puteti recurge la serviciile unui grafician pro-bono.
3. Renuntati la locatia inchiriata pentru desfasurarea activitatii firmei si munciti de la domiciliul personal. Daca angajatii nu vor ramane alaturi de dvs ca asistenti virtuali puteti sa angajatii o noua echipa. Asistenta virtuala va da posibilitatea de a continua activitatea si aduce in discutie cheltuieli mult mai mici.
4. Cautati oportunitati de dezvoltare care sa necesite investitii reduse. Veti descoperi un nou segment de piata si puteti sa inregistrati profitul necesar pentru a trece cu brio prin recesiune.
5. Asociati-va cu antreprenori dispusi sa investeasca in afacerea dvs sau chiar cu un alt competitor. Oricat de straniu ar suna, trebuie sa recunoasteti ca impreuna cu un alt om de afaceri care activeaza pe nisa dvs aveti alte sanse de functionare si gospodarire.
Ultimul sfat pe care antreprenorii trebuie sa il aiba in minte este cel de a gandi pozitiv, cu optimism si multa rabdare. Va fi nevoie de mai multa munca decat pana acum si mai multa flexibilitate in deciziile din viata profesionala si din cea personala. Vacantele s-ar putea sa mai astepte putin si luxul poate fi redus o perioada.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiIdeea ta de afacere te poate face MILIONAR
de Adina VasileDe ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?
de Anca RaileanuCum functioneaza o afacere?
de Anca RaileanuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit