Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri cu succes neasteptat

de Marilena Popescu 03 Mar. 2011 9672
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee este singurul lucru de care are nevoie cineva cu spirit antreprenorial pentru a deveni ridicol de bogat. Cei mai multi asteapta probabil o idee geniala inainte sa actioneze si sa inceapa o afacere. Realitatea arata de fapt ca nu e bine sa astepti si s-ar putea sa ai succes urias cu cea mai simpla idee.

Cea mai banala idee care s-a transformat intr-un business global este Smiley - fata galbena care zambeste. Ea a adus un profit de aproximativ 500 de milioane de dolari, dar cel care a desenat-o nu a castigat decat 45 de dolari pentru ca nu si-a inregistrat creatia.


 
Mai degraba stupida decat banala si ridicola este aplicatia iFart pentru iPhone. Nu numai ca Joel Comm s-a gandit ca oamenii ar fi incantati de aplicatia cu flatulenta, dar a stiut si ca vor plati pentru ea. Si a avut dreptate. Aplicatia poate fi descarcata pentru 0,99 de dolari si i-a adus inventatorului ei 400.000 de dolari pana acum.
 
Jucariile Wacky Wall Walker au fost printre cele mai populare jucarii in anii '80, in SUA. Inainte sa devina un fenomen national, Ken Hakuta primise o astfel de jucarie din Japonia, de la mama lui. Fascinat de felul in care acestea coborau ca un paianjen de pe un perete pe care erau aruncate, Ken Hakuta a decis sa cumpere drepturile de comercializare.
 
In cateva luni dupa ce au intrat pe piata din SUA s-au vandut 240 de milioane de bucati, iar Ken Hakuta a castigat 80 de milioane de dolari. Popularitatea lor a atins apogeul cand au fost introduse ca premiu in cutiile de Kellogg's.
 
Slinky este jucaria in forma de spirala care poate sa coboare scarile si pe care am cunoscut-o si noi la inceputul anilor 1990, la aproape 50 de ani de la inventarea ei. Totul a inceput in 1945, cand inginerul naval Richard James a scapat un arc si l-a vazut cum se misca pe podea.
 
Dupa ce sotia l-a ajutat sa gaseasca un nume amuzant, el a lansat afacerea in Philadelphia. A fost atat de emotionat incat chiar a rugat un prieten sa se prefaca interesat de jucarie si sa devina primul cumparator. A avut o surpriza totusi cand toate cele 400 de jucarii s-au vandut in 90 de minute. De atunci, jucaria de un dolar a adus incasari de 250 de milioane de dolari.
 
Inca o metoda de a castiga un milion de dolari a fost site-ul The Million Dollar Homepage. Un student britanic, Alex Tew, a creat in 2005 un site cu un milion de pixeli si si-a propus sa vanda publicitate pentru fiecare pixel cu 1 dolar. A reusit sa o faca in mai putin de un an si jumatate.
 
Rezultatul este o pagina de Internet cu reclame foarte mici care au cate un URL si un slogan ce apare cand cursorul trece peste ele.
 
Povestea lui Alex Tew a captat atentia presei si a fost prezentata la BBC, Sky News, in Daily Telegraph, Financial Times, Wall Street Journal si China Daily, printre altele. Cateva sute de site-uri i-au copiat planul de a vindei milioane de pixeli de publicitate, dar ideea nu putea sa functioneze decat o data.
 
Beanie Babies sunt niste jucarii umplute cu margele, au urechi blanoase si nume haioase precum Patti the Platypus sau Splash the Whale. Jucariile i-au creat lui H Ty Warner un imperiu estimat intre 3 si 6 miliarde de dolari.
 
Ce este mai remarcabil este modul in care Ty Warner a reusit. El nu a facut niciodata publicitate pentru jucariile Beanie Babies si nici nu le-a vandut in lanturi de magazine celebre precum Toys-R-Us. Asta a facut ca jucariile sale sa fie mai greu de obtinut si mai dorite. De asemenea, nu a mai produs un model dupa ce stocul se epuiza, iar acest lucru a facut ca cele existente sa fie mai apreciate si valoroase.



Tags: idei de afacerisuccesantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Succesul este rezultatul esecului!

de Catalin Chivu
22 Oct 2015
Oamenii cei mai de succes nu sunt cei care stiu sa aiba succes, ci aceia care stiu sa piarda. Cei care stiu sa si piarda inteleg rolul pe care-l...

Secretul pentru afaceri de succes: puterea prezentului

de Maria Nicutar
07 Ian 2015
Eckhart Tolle se poate sa fie un nume cunoscut si pentru tine. Este faimos pentru milioane de oameni din intreaga lume. Si nu pentru ca este frumos,...

Succesul are pretul lui

de Mihai Balescu
17 Sep 2014
Exista oameni care declara cu convingere ca sunt foarte dornici sa se apuce de afaceri, dar care, in secunda urmatoare, incep sa se planga: ba ca nu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]