Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Idei de afaceri cu succes neasteptat
O idee este singurul lucru de care are nevoie cineva cu spirit antreprenorial pentru a deveni ridicol de bogat. Cei mai multi asteapta probabil o idee geniala inainte sa actioneze si sa inceapa o afacere. Realitatea arata de fapt ca nu e bine sa astepti si s-ar putea sa ai succes urias cu cea mai simpla idee.
Cea mai banala idee care s-a transformat intr-un business global este Smiley - fata galbena care zambeste. Ea a adus un profit de aproximativ 500 de milioane de dolari, dar cel care a desenat-o nu a castigat decat 45 de dolari pentru ca nu si-a inregistrat creatia.
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Mai degraba stupida decat banala si ridicola este aplicatia iFart pentru iPhone. Nu numai ca Joel Comm s-a gandit ca oamenii ar fi incantati de aplicatia cu flatulenta, dar a stiut si ca vor plati pentru ea. Si a avut dreptate. Aplicatia poate fi descarcata pentru 0,99 de dolari si i-a adus inventatorului ei 400.000 de dolari pana acum.
Jucariile Wacky Wall Walker au fost printre cele mai populare jucarii in anii '80, in SUA. Inainte sa devina un fenomen national, Ken Hakuta primise o astfel de jucarie din Japonia, de la mama lui. Fascinat de felul in care acestea coborau ca un paianjen de pe un perete pe care erau aruncate, Ken Hakuta a decis sa cumpere drepturile de comercializare.
In cateva luni dupa ce au intrat pe piata din SUA s-au vandut 240 de milioane de bucati, iar Ken Hakuta a castigat 80 de milioane de dolari. Popularitatea lor a atins apogeul cand au fost introduse ca premiu in cutiile de Kellogg's.
Slinky este jucaria in forma de spirala care poate sa coboare scarile si pe care am cunoscut-o si noi la inceputul anilor 1990, la aproape 50 de ani de la inventarea ei. Totul a inceput in 1945, cand inginerul naval Richard James a scapat un arc si l-a vazut cum se misca pe podea.
Dupa ce sotia l-a ajutat sa gaseasca un nume amuzant, el a lansat afacerea in Philadelphia. A fost atat de emotionat incat chiar a rugat un prieten sa se prefaca interesat de jucarie si sa devina primul cumparator. A avut o surpriza totusi cand toate cele 400 de jucarii s-au vandut in 90 de minute. De atunci, jucaria de un dolar a adus incasari de 250 de milioane de dolari.
Inca o metoda de a castiga un milion de dolari a fost site-ul The Million Dollar Homepage. Un student britanic, Alex Tew, a creat in 2005 un site cu un milion de pixeli si si-a propus sa vanda publicitate pentru fiecare pixel cu 1 dolar. A reusit sa o faca in mai putin de un an si jumatate.
Rezultatul este o pagina de Internet cu reclame foarte mici care au cate un URL si un slogan ce apare cand cursorul trece peste ele.
Povestea lui Alex Tew a captat atentia presei si a fost prezentata la BBC, Sky News, in Daily Telegraph, Financial Times, Wall Street Journal si China Daily, printre altele. Cateva sute de site-uri i-au copiat planul de a vindei milioane de pixeli de publicitate, dar ideea nu putea sa functioneze decat o data.
Beanie Babies sunt niste jucarii umplute cu margele, au urechi blanoase si nume haioase precum Patti the Platypus sau Splash the Whale. Jucariile i-au creat lui H Ty Warner un imperiu estimat intre 3 si 6 miliarde de dolari.
Ce este mai remarcabil este modul in care Ty Warner a reusit. El nu a facut niciodata publicitate pentru jucariile Beanie Babies si nici nu le-a vandut in lanturi de magazine celebre precum Toys-R-Us. Asta a facut ca jucariile sale sa fie mai greu de obtinut si mai dorite. De asemenea, nu a mai produs un model dupa ce stocul se epuiza, iar acest lucru a facut ca cele existente sa fie mai apreciate si valoroase.
Articole conexe
10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani
de Florin AmarieiSuccesul este rezultatul esecului!
de Catalin ChivuSecretul pentru afaceri de succes: puterea prezentului
de Maria NicutarSuccesul are pretul lui
de Mihai BalescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit