Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faci cand vrei sa incepi o afacere

de Ideideafaceri.ro 16 Feb. 2010 2408
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata cativa pasi pe care trebuie sa-i urmeze cei care au curaj si spirit antreprenorial, la inceperea in afaceri pentru ca business-ul sa aiba sanse de reusita.

1. Ofera-le oamenilor ceea ce vor ei sa cumpere, nu doar ceea ce vrei tu sa vinzi!

De cele mai multe ori, scrie publicatia "Entrepreneur", oameni intra in afaceri cu gandul de a vinde un produs sau un serviciu pe care ei il considera ca fiind de succes, fara ca acest lucru sa fie demonstrat de catre piata. Este bine sa te uiti inainte pe niste studii de piată pentru a vedea ce anume se cere, mai ales in cazul in care vorbim de segmente largi de piata care, de multe ori, sunt aproape de saturatie.

2. Intotdeauna, cauta metode de a reduce costurile!

Pana sa inceapa criza, in aproape nicio companie sau firmă nu se vorbea nimic despre reducerea costurilor, operaţiune care a devenit singura cale de supravietuire pentru cei care trebuie sa faca fata situatiei actuale. Specialistii considera ca un om de afaceri trebuie sa caute metode de a reduce costurile in orice moment, fara sa fie neaparat criza care sa-i "aminteasca" acest lucru.

3. Cand iti faci planul, intotdeauna supraestimeaza cheltuielile si subestimeaza veniturile!

Studiile au aratat ca intodeuna cheltuielile celor care incep o afacere sunt cu 30% mai mari decst erau in plan, in timp ce veniturile sunt mai mici decst tinta propusa.

4. Testeaza si masoara orice!

Nu poti sa schimbi ceea ce nu masori si nu poti spune daca o strategie este buna daca nu ai testat-o suficient de mult si nu i-ai văzut rezultatele. cu toate acestea, incearca sa te feresti de strategii care implica operatiuni costisitoare, pentru ca o simpla testare a unei astfel de strategii ar putea sa fie fatala pentru afacere.

5. Nu face discounturi, ci adauga valoare!

In momentul in care vrei sa acorzi reducere de preturi pentru produsul sau serviciul pe care il vinzi, gandeste-te ca aceasta reducere va fi suportata direct de catre buzunarul tau. Cea mai buna metoda de a vinde un produs in cantitate mai mare este aceea de a-l face mai bun, mai atractiv pentru client si de mai bună calitate.

6. Ia-ti pe cineva care sa te sfatuiasca!

Chiar daca esti la inceput si nu ai bani sa investesti intr-un "business adviser", este bine sa ai o persoana care sa te ajute sa vezi mecanismul afacerii tale din afara si care sa-ti spuna cum esti vazut din exterior si la ce anume mai trebuie sa lucrezi, mentioneaza Valentin Vioreanu in publicatia Capital.

 

 



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

Piata de desfacere. Unde pot vinde produsele mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Orice afacere isi desfasoara activatea intr-un anumit mediu, ce exercita o puternica influenta asupra sa. Multiplele relatii din piata, elementele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]