Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Laptele de capra, un medicament natural

de Alina Cotae 15 Dec. 2010 3892
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce are succes laptele de capra

Inca din Antichitate, Hippocrate, considerat „Parintele Medicinei”, spunea ca laptele de capra este un „lichid miraculos si esenta vindecatoare”. Acesta prezinta nenumarate beneficii si are o compozitie asemanatoare laptelui matern.

O capra poate produce o cantitate de lapte de 8-20 de ori mai mare decat propria sa greutate corporala, avand o longevitate biologica de pana la 10-12 ani. De asemenea, caprele au o prolificitate de 140 – 200 %, putand procrea 3-4 iezi de doua ori pe an.

De la capre poti valorifica totul, incepand cu laptele, iezii, parul sau blana, si pana la carne.

De aceea, cresterea caprelor este o afacere de succes, de care sunt interesati tot mai multi oameni de afaceri in ultimul an. Cei care s-au ocupat anul acesta de cresterea caprelor si valorificarea laptelui de capra spun ca au avut un profit anual de aprox. un milion de lei.

In ziua de astazi, din ce in ce mai multa lume consuma lactate de capra, in detrimentul celor de vaca. „Branza si laptele de capra sunt o varianta buna pentru persoanele care au probleme de digestie”, spune experta in nutritie Mihaela Bilic.

Concret, ele sunt mult mai usor de digerat. „Grasimile din laptele si branza de capra sunt emulsionate, asta inseamna ca moleculele lor sunt mult mai mici decat in laptele de vaca si se pot absorbi mai bine din tubul digestiv, sunt mai usor de digerat”, sustine Bilic.

Pe de alta parte, numarul caloriilor prezente in lactatele de capra este similar cu cel al produselor realizate din lapte de vaca.

Fiindca sunt bogate in proteine, calciu si potasiu, lactatele de capra au numeroase beneficii. Acestea din urma se adreseaza mai ales persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, impiedicand cresterea tensiunii arteriale si protejand organismul impotriva aterosclerozei.

Iata cum poti incepe o mini-afacere de succes din cresterea caprelor.



Tags: cresterea caprelorlapte de capra

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

3 idei de afaceri profitabile care pornesc de la pretiosul lapte de capra!

de Zenobia Badescu
21 Aug 2015
Despre laptele de capra numai de bine, practic el fiind locomotiva unor afaceri foarte profitabile. Cunoscatorii stiu ca cei mai longevivi oameni de...

Afla cum sa obtii profit din cresterea caprelor

de Andrioae Ruxandra
21 Aug 2014
A deschide o ferma de capre nu este un proces complicat, mai ales daca urmaresti sa ai o afacere pe care s-o poti administra de acasa. O astfel de...

Cum sa faci bani din cresterea caprelor

de Idei de afaceri
05 Aug 2014
Cresterea caprelor este afacerea care iti poate aduce lunar echivalentul a 4 salarii medii nete pe economie! O afacere super-profitabila, bazata pe...

Afaceri agricole profitabile - Cum sa faci bani din cresterea caprelor

de Ana Radulescu
30 Mar 2014
Caprele sunt niste animale usor de crescut si ingrijit, care iti pot aduce un profit constant. Spre deosebire de animalele de talie mare (vaci, cai),...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]