Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Momeli pentru pastravi

de Ideideafaceri.ro 19 Iun. 2007 7367
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Constantin Bunescu, Craiova:

"Pescarii pasionati stiu ca, atunci cand se deschide sezonul la pastrav (1 mai), cele mai bune momeli pentru pescuit sunt mustele artificiale (de urzica, de arin). In magazinele de specialitate, momelile care imita mustele au preturi cuprinse intre 6 si 8 lei/bucata, iar cele mai multe dintre ele sunt aduse din afara. Ele se pot insa «fabrica» manual de catre cunoscatori, iar pretul materiei prime este infinit mai mic decat pretul produsului finit.

De exemplu, pentru musca de urzica se foloseste un carlig Mustad 94 840 12-14, corpul se poate realiza din matase neagra, dar trebuie foarte mare atentie la materialul utilizat pentru cerclaj pentru a nu i se schimba culoarea cand intra in contact cu apa. Aripile se formeaza din barbule de fulg pestrit de ratoi salbatic.

Se leaga la inceputul curburii carligului un fir de matase rosie, banda pentru cerclaj (banda sintetica galbena) si firele de matase neagra, dupa care se spiraleaza doua ture cu banda de cerclaj acoperindu-l in final cu firul de matase rosie. Se continua formarea corpului folosind numai matase neagra si firul de cerclaj.

Pentru a se forma aripa, se vor folosi doua varfuri de hackle gryzzly amplasate in partea superioara a tijei carligului intr-un unghi de 45 grade. Se construieste gulerul mustei dintr-un fulg cenusiu si apoi se executa nodul final care se lacuieste.

Pentru o alta momeala de pastrav, musca de arin, procesul tehnologic este asemanator, difera materialele folosite: carlig Mustad 94840 10-12, remige de paun, segmente de aripa de fazanita. Corpul se realizeaza din trei-patru remige de paun dispuse in jurul tijei carligului rasucite in jurul atei de montaj.

Se alege un fir negru de cocos care se va prinde cu varful tijei la aproximativ 1 mm langa ochet, se rasuceste in jurul tijei carligului maximum trei ture si se fixeaza capatul ramas. Din doua pene simetrice de fazanita (de la aripa) se taie doua segmente de aproximativ 7 mm latime care se vor monta impreuna deasupra tijei carligului formandu-se aripile mustei artificiale si rezulta astfel un model de tip ud. Pentru constructia unui model plutitor, corpul din remige de paun se va termina la aproximativ 4-5 mm de ochet, urmand a se construi aripile.

Pretul materialelor folosite este infinit mai mic decat pretul produsului finit, ajunge la 2-3 lei, insumand pretul carligului, penelor, firelor si benzilor de cerclaj, in timp ce pretul mustelor aduse din import ajunge la 6-7 lei/bucata. Produsul finit executat manual poate fi vandut la un pret de maximum 5 lei/bucata, rezultand un profit de 100%."



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Patron vs. antreprenor - eterna nediscutata dilema

de Florin Amariei
29 Apr 2019
De cate ori n-ai auzit pana acum un amic sau o persoana cunoscuta sau, cine stie, poate chiar pe tine insuti ca "as vrea sa fiu patron" sau "as vrea...

Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman

de Florin Amariei
30 Iun 2020
Noua ne place sa fim in contact cu cititorii, iar uneori descoperim si idei de afaceri interesante care merita scoase la lumina. In materialul de mai...

Afacerea perfecta pentru tine? O cafenea!

de Alina Constantinescu
07 Nov 2016
Cafeaua este o bautura consumata in intreaga lume, nu ne lipseste de la micul dejun, ne revigoreaza si sustine pierderea in greutate. Secretele unei...

Internship pentru studenti si tineri absolventi - practica in consulatele si ambasadele Romaniei din lume.

de Nita Alina
15 Feb 2016
Cei aproape 50.000 de studenti romani aflati la studii in strainatate se pot inscrie din aceasta vara, sa faca practica in consulatele si ambasadele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]