Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 capcane de evitat in angajarea unui agent de vanzari

de Maria Nicutar 28 Nov. 2011 4222
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentii de vanzari ne ajuta foarte mult in afaceri. Multe afaceri se bazeaza in mod exclusiv pe abilitatile acestora de a vinde si este indiscutabil necesar sa ii recrutam pe cei mai buni dintre cei mai buni si sa ii motivam ca la carte. Le oferim bonusuri, cadouri, ii promovam. Dar cati ajung in acest punct si care sunt cei care nu merita sa fie recrutati din prima faza?

Iata 3 capcane de evitat in angajarea unui agent de vanzari:

1. Verificati background-ul noului agent de vanzari pana sa ii dati pe mana documente importante, baze de date de clienti, informatii strict confidentiale. Intotdeauna se intampla ca unii competitori sa incerce sa isi verifice concurentii. Se intampla des si multi nu suspecteaza absolut nimic. De fiecare data cand doriti sa cooptati un nou agent de vanzari se cade sa impuneti anumite conditii si clauze la contractul sau de angajare si, in prealabil sa il verificati temeinic.

Aflati daca a mai fost angajat in domeniu si unde anume. Este locul anterior de lucru firma competitoare cu a dvs? Incepeti sa puneti cateva semne de intrebare care va pot salva afacerile de la esec total.

2. Testati-l pe toate fronturile. Testarea unui agent de vanzari este vitala pentru succesul intregii echipe. Nu neglijati nici personalitatea noului recrut si ganditi-va ca intreaga echipa de vanzari va avea de suferit odata ce veti aduce in “familie” un “mar stricat”.

Aveti nevoie de buna colaborare si comunicare in cadrul echipei si de un angajat de top, un profesionist care poate aduce ceva in plus, nu unul care va incurca restul agentilor de vanzari sau ii va supra-solicita.

3. O ultima capcana pe care o puteti evita este sa nu angajati un agent de vanzari care nu este motivat de bani. Suna destul de straniu, insa cei care sunt implicati in acest domeniu inteleg mesajul. Orice agent de vanzari lucreaza, la un moment dat pe baza de comision. Cu alte cuvinte, daca vinzi primesti un salariu pe masura, daca nu vinzi destul de mult timp vezi partea cealalta a usii cu o viteza uimitoare.

Stabiliti de la bun inceput, inca de la primele interviuri si testari, cat de motivat este potentialul angajat de bani, de recompensele salariale. Un agent de vanzari care nu este motivat de bani este unul care nu detine aceleasi sanse de a elibera un nivel inalt de performanta si eficienta.


Tags: vanzariagent vanzaricapcane angajare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

In afaceri - dorinta, schimbare, vanzari ridicate

de Anca Georgescu
30 Apr 2015
De prea multe ori incercam sa intuim ce vor clientii nostri, dupa care incercam sa le oferim acel lucru. Dar ceea ce au ei nevoie nu este neaparat...

Cateva reguli simple pentru vanzari de succes

de Teo Manole
24 Feb 2015
Un aspect esential in planificarea vanzarilor este sa definesti ipotezele de la care pornesti.  Cele mai importante ipoteze de la care pornesti...

Tempereaza-ti entuziasmul! In vanzari, prea multa pasiune ... strica.

de Dan Icobescu
28 Ian 2015
Iata 2 motive pentru care pasiunea este dusmanul vanzarilor de succes! In mod obisnuit, multi tineri antreprenori sunt incarcati cu multa pasiune...

5 legi indispensabile ale vanzarilor

de Alexandra Popescu
04 Iul 2014
Exista cinci legi cand vine vorba de vanzari. Urmandu-le, vanzarile vor incepe sa aiba loc imediat, indiferent ca se intampla online sau offline....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]