Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Caracteristicile angajatului ideal?

de Maria Nicutar 01 Oct. 2011 6942
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista un angajat ideal, un angajat pe care orice companie si-l doreste alaturi? Cu siguranta exista un set specific de caracteristici pe care companiile doresc sa le regaseasca intr-un candidat si pe baza carora se vor duce deciziile de angajare sau de refuz. Iata-le pe cele mai importante si in acelasi timp si cele mai cautate:

1.    Sinceritate. Angajatorii cauta oameni sinceri, care sa detina abilitatea si curajul de a admite ca nu detin specializarile si nivelul de expertiza pe care nu le detin cu adevarat in portofoliu. Angajatorii vor angaja mai degraba un candidat mai slab pregatit insa onest, decat unul mai bine pregatit si care incearca sa para cine nu este de fapt.

2.    Integritate. Detinatorii de afaceri incep sa constientizeze in mod veritabil necesitatea de a integra elementul etica in toate aspectele afacerilor pe care le conduc. Ei se vor orienta catre candidatii care dau dovada de integritate, de etica, catre angajatii care detin principii clare si o viziune corecta asupra activitatii pe care o vor presta in numele companiilor care ii vor angaja.

3.    Responsabilitate. Detinatorii de afaceri au nevoie de oameni care sa inteleaga ce responsabilitati detin si ce asteptari se are in vedere din partea lor. Candidatii iresponsabili si cei care nu detin abilitatea de a-si lua responsabilitati majore asupra lor nu vor fi pe lista celor admisi de marile companii de astazi.

4.    Putere de decizie. Din ce in ce mai mult, afacerile au nevoie de oameni care sa aiba capacitatea de a lua decizii pe cont propriu. Nu mai detinem acelasi numar de angajati si supervizorii nu vor mai putea fi in zece locuri in acelasi timp. Candidatii care vor da dovada ca sunt gata sa ia decizii corecte si inspirate pe cont propriu vor fi preferati de angajatori.

5.    Interes pentru educatie permanenta. Realitatea imbucuratoare este ca nu ne ajunge o viata pentru a ne educa si pentru a ne perfectiona specializarea si cunostintele. De aceea, candidatii trebuie sa dea dovada ca sunt deschisi catre noi oportunitati de educatie si perfectionare a competentelor personale.

6.    Atractie fata de noutate, lipsa fricii fata de elemente noi. Afacerile de astazi sunt in continua si permanenta schimbare si au nevoie de angajati care sa se adapteze oricarei modificari ce poate surveni in cadrul unei companii. Fiti flexibili si aratati ca sunteti pregatit pentru orice schimbare prin care ar putea trece compania.

7.    Punctualitate. Candidatii care vor da dovada ca sunt punctuali vor da dovada ca isi pot respecta termenele limita date de supervizori. Acest element este unul hotarator pentru multi angajatori.

8.    Puterea de a trece peste dificultati. Cheia succesului in afaceri, in viata profesionala si in cea personala este ca dificultatile apar la orice pas si ca doar cei care se vor ridica si isi vor continua drumul vor fi cei invingatori.

9.    Rezistenta la stres. Stresul a devenit un element sine qua non in business-ul de astazi si este nevoie, mai mult ca oricand, de candidati care sa suporte stresul si tensiune in mod facil.

10.    Spirit calm. Candidatii care vor dovedi calm si putere de auto-control vor fi cei mai castigati. Calmul rezolva dificultati si aplaneaza conflicte care se revarsa asupra intregii afaceri.

11.    Sociabilitate si orientare catre lucrul in echipa. In ziua de astazi, majoritatea companiilor vor cere aceasta calitate, cea de a fi sociabil, de a fi pregatit pentru lucrul in echipa. Munca in echipa este considerata ca un element fara de care nu se poate discuta despre functionare corecta in cadrul multor companii din prezent.




Tags: afacericandidat idealangajat idealcandidati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]