Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai grave greseli de evitat cand iti vinzi afacerea!

de Adela Simonescu 04 Mai. 2012 2374
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intotdeauna vor exista numeroase afaceri care isi cauta un cumparator potrivit. Numeroase tranzactii nu reusesc sa se finalizeze cu succes pentru vanzatori si acesta reprezinta o problema ce poate fi rezolvata. Peter Coles, profesor la Harvard Business School ofera cateva sfaturi pentru Wall-Street.ro, sfaturi destinate celor ce doresc sa negocieze cei mai buni termeni la vanzarea unei afaceri.

Peter Coles sublinieaza ca o prima greseala efectuata de numerosi antreprenori care doresc sa isi vanda afacerile, cea referitoare la accentul pus cu prea multa pregnanta pe pretul tranzactiei si prea putina grija pentru rolul pe care acestia l-ar putea avea in companie, chiar si dupa finalizarea actului de vanzare.

Intrebat de analistii Wall-Street.ro care sunt cele mai mari greseli efectuate de antreprenori in momentul in care doresc sa isi vanda compania sau sa consolideze un parteneriat, Peter Coles noteaza  faptul ca este esential sa se stabileasca rolul pe care acestia il vor ocupa in cadrul noii companii si tipul de control pe care il vor putea exercita.

Referitor la succesului unui parteneriat de afaceri, Peter Coles noteaza pentru Wall-Street.ro faptul ca este nevoie de echitabilitate mai presus de orice. "Partenerii optimisti cedeaza adesea in mod echitabil parti din companie, insa ulterior unul dintre cei implicati in afacere nu depune acelasi efort ca ceilalti. Sau, mai rau, unul dintre parteneri poate alege sa nu se mai implice deloc in acel business. Aceste probleme pot fi rezolvate prin contracte conditionate". In aceasta situatie beneficiile vor fi impartite in mod egal doar in conditiile in care exista eforturi egale din partea celor doi parteneri.

Referitor la regulile succesului in negociere, Peter Coles scoate in evidenta necesitatea familiarizarii negociatorului cu un cadru care sa ii permita luarea celor mai bune decizii in contextul in care se duc discutiile de negociere.

"Un negociator bun trebuie sa inteleaga importanta puterii pe care o are, impactul costurilor, relevanta informatiei celor doua parti implicate in proces si rolul prejudecatilor de ordin psihologic. Daca o persoana da dovada de toate aceste abilitati, atunci va lua o decizie favorabila, in multe situatii.", noteaza Peter Coles.

Mai presus de orice, profesorul de la Harvard Business School evidentiaza faptul ca foarte multe persoane cred, in mod eronat, faptul ca negociatorii au un talent innascut pentru acest lucru. Arta de a negocia se invata si se exerseaza, abilitatile de negociere oferind "dividende pe viata".


Tags: succes in negocierenegociere afaceriafacerivanzare afaceriafaceri vanzare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum

de Idei de afaceri
22 Mai 2023
Sa fii manager tanar iti aduce multiple satisactii, cum ar fi crearea unui impact social pozitiv si flexibilitatea de a-ti gestiona timpul, avand si...

Sfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca

de Idei de afaceri
09 Feb 2024
Pentru prezentare, lungimea planului trebuie sa fie cuprinsa intre 15 si 35 de pagini, fara proiectiile financiare si anexe. Bancile uneori vor cere...

Documentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!

de Idei de afaceri
14 Iun 2022
Organizeaza-ti spatiul mai eficient, folosind un dulap metalic! Alege, dintr-o gama bogata de produse, modele pentru organizarea sau arhivarea...

Cifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni

de Bianca Tila
03 Iun 2022
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in primele patru luni din acest an cu 5%. Fata de perioada similara din 2021, a crescut...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]