Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cele mai grave greseli de evitat cand iti vinzi afacerea!
Intotdeauna vor exista numeroase afaceri care isi cauta un cumparator potrivit. Numeroase tranzactii nu reusesc sa se finalizeze cu succes pentru vanzatori si acesta reprezinta o problema ce poate fi rezolvata. Peter Coles, profesor la Harvard Business School ofera cateva sfaturi pentru Wall-Street.ro, sfaturi destinate celor ce doresc sa negocieze cei mai buni termeni la vanzarea unei afaceri.
Peter Coles sublinieaza ca o prima greseala efectuata de numerosi antreprenori care doresc sa isi vanda afacerile, cea referitoare la accentul pus cu prea multa pregnanta pe pretul tranzactiei si prea putina grija pentru rolul pe care acestia l-ar putea avea in companie, chiar si dupa finalizarea actului de vanzare.Cresterea prepelitelor japoneze
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cultura de sofran
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Intrebat de analistii Wall-Street.ro care sunt cele mai mari greseli efectuate de antreprenori in momentul in care doresc sa isi vanda compania sau sa consolideze un parteneriat, Peter Coles noteaza faptul ca este esential sa se stabileasca rolul pe care acestia il vor ocupa in cadrul noii companii si tipul de control pe care il vor putea exercita.
Referitor la succesului unui parteneriat de afaceri, Peter Coles noteaza pentru Wall-Street.ro faptul ca este nevoie de echitabilitate mai presus de orice. "Partenerii optimisti cedeaza adesea in mod echitabil parti din companie, insa ulterior unul dintre cei implicati in afacere nu depune acelasi efort ca ceilalti. Sau, mai rau, unul dintre parteneri poate alege sa nu se mai implice deloc in acel business. Aceste probleme pot fi rezolvate prin contracte conditionate". In aceasta situatie beneficiile vor fi impartite in mod egal doar in conditiile in care exista eforturi egale din partea celor doi parteneri.
Referitor la regulile succesului in negociere, Peter Coles scoate in evidenta necesitatea familiarizarii negociatorului cu un cadru care sa ii permita luarea celor mai bune decizii in contextul in care se duc discutiile de negociere.
"Un negociator bun trebuie sa inteleaga importanta puterii pe care o are, impactul costurilor, relevanta informatiei celor doua parti implicate in proces si rolul prejudecatilor de ordin psihologic. Daca o persoana da dovada de toate aceste abilitati, atunci va lua o decizie favorabila, in multe situatii.", noteaza Peter Coles.
Mai presus de orice, profesorul de la Harvard Business School evidentiaza faptul ca foarte multe persoane cred, in mod eronat, faptul ca negociatorii au un talent innascut pentru acest lucru. Arta de a negocia se invata si se exerseaza, abilitatile de negociere oferind "dividende pe viata".
Articole conexe
Cum gestionezi investitiile unei afaceri mici - 4 solutii smart pentru un manager la inceput de drum
de Idei de afaceriSfaturi pentru realizarea si prezentarea planului de afaceri catre banca
de Idei de afaceriDocumentele din spatele... ideilor de afaceri trebuie atent pastrate intr-un dulap metalic!
de Idei de afaceriCifra de afaceri din comert a crescut cu 5% in primele patru luni
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit