Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va alegeti avocatul perfect?

de Maria Nicutar 06 Iun. 2011 4116
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Majoritatea antreprenorilor mici nu necesita ajutorul permanent oferit de un avocat, dar au nevoie de o consultare regulata cu acesta pentru a mentine activitatea firmei in ordine. De foarte multe ori oamenii de afaceri apeleaza la ajutorul avocatilor in majoritatea proceselor de luare a deciziilor legate de firma sau de activitatile sale.

Fie ca vreti sa va dezvoltati afacerea, sa va repozitionati pe o alta nisa, sa incheiati un contract de munca al unui angajat care va ameninta cu intentarea unui proces sau sa va inchideti afacerea, veti fi nevoit sa recurgeti la consultarea unui avocat.

In prezent, avocatii se specializeaza pe nise din ce in ce mai restranse. De aceea trebuie sa fiti atent ce fel de avocat va angajati si cat de potrivit este pentru problema cu care va confruntati.

Procesul de alegere a unui avocat are la baza cateva reguli importante:

1.    Intotdeauna trebuie sa va alegeti avocatul pe baza experientei sale si daca detine referinte solide. Nu va luati un novice alaturi de dvs deoarece nu va permiteti sa comiteti greseli atunci cand este vorba de respectarea legii.

2.    Cautati un avocat care a mai avut de-a face cu afaceri de marimea afacerii dvs, preferabil, chiar cu tipul de afacere pe care il conduceti.

3.    Alegerea unui avocat se face si in functie de frecventa cu care veti necesita ajutorul sau. Poate vorbim despre anumite proiecte, doar cand se iveste o problema de natura legala, sau poate doriti sa va asiste mai des. Oricare ar fi optiunea trebuie sa i-o comunicati de la bun inceput. In functie de frecventa cu care ii veti solicita asistenta trebuie sa va alegeti un avocat pe care sa il platiti la ora sau per proiect de lucru.

4.     Cautati avocatii pe care vi-i recomanda alti antreprenori de marimea dvs. Este esential sa mai fi lucrat cu avocatii in cauza si sa poata garanta pentru calitatea serviciilor lor.

5.    Cercetati mediul online si presa scrisa si cautati nume de avocati care au reprezentat sau ofera consultanta unor afaceri asemanatoare ca profil si talie cu a dvs.

6.    Atunci cand discutati cu un avocat pentru a determina daca puteti lucra impreuna cercetati-I baza de clienti. Exista printre acestia si firme cu care va aflati in competitie sau clienti pe care urmeaza sa ii dati in judecata?

De multe ori, o firma necesita mai multi avocati specializati in mai multe domenii de interes. De aceea, apelarea la serviciile unei firme de avocatura care sa acopere toate nevoile unei afaceri se dovedeste foarte profitabila, fiind de multe ori mai putin costisitoare decat angajarea mai multor avocati independenti.






Tags: avocatafacereantreprenorfirma de avocatura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa-ti organizezi timpul eficient ca antreprenor

de Idei de afaceri
22 Dec 2023
In universul antreprenorial si nu numai, fiecare clipa conteaza, iar modul in care iti organizezi timpul poate fi esential pentru traseul afacerii...

Cum sa atragi cei mai buni angajati pentru noua ta afacere

de Idei de afaceri
12 Dec 2023
Initierea unui business este un eveniment important in viata fiecarui antreprenor. Prima afacere poate fi comparata, cu usurinta, cu prima dragoste,...

Inceputuri de antreprenor. Controlul calitatii

de Idei de afaceri
15 Dec 2022
Chiar daca inseamna ca livrarea va intarzia, controleaza calitatea inainte ca produsul sa paraseasca atelierul de productie. O intarziere de...

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]