Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va alegeti avocatul perfect?

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Majoritatea antreprenorilor mici nu necesita ajutorul permanent oferit de un avocat, dar au nevoie de o consultare regulata cu acesta pentru a mentine activitatea firmei in ordine. De foarte multe ori oamenii de afaceri apeleaza la ajutorul avocatilor in majoritatea proceselor de luare a deciziilor legate de firma sau de activitatile sale.

Fie ca vreti sa va dezvoltati afacerea, sa va repozitionati pe o alta nisa, sa incheiati un contract de munca al unui angajat care va ameninta cu intentarea unui proces sau sa va inchideti afacerea, veti fi nevoit sa recurgeti la consultarea unui avocat.

In prezent, avocatii se specializeaza pe nise din ce in ce mai restranse. De aceea trebuie sa fiti atent ce fel de avocat va angajati si cat de potrivit este pentru problema cu care va confruntati.

Procesul de alegere a unui avocat are la baza cateva reguli importante:

1.    Intotdeauna trebuie sa va alegeti avocatul pe baza experientei sale si daca detine referinte solide. Nu va luati un novice alaturi de dvs deoarece nu va permiteti sa comiteti greseli atunci cand este vorba de respectarea legii.

2.    Cautati un avocat care a mai avut de-a face cu afaceri de marimea afacerii dvs, preferabil, chiar cu tipul de afacere pe care il conduceti.

3.    Alegerea unui avocat se face si in functie de frecventa cu care veti necesita ajutorul sau. Poate vorbim despre anumite proiecte, doar cand se iveste o problema de natura legala, sau poate doriti sa va asiste mai des. Oricare ar fi optiunea trebuie sa i-o comunicati de la bun inceput. In functie de frecventa cu care ii veti solicita asistenta trebuie sa va alegeti un avocat pe care sa il platiti la ora sau per proiect de lucru.

4.     Cautati avocatii pe care vi-i recomanda alti antreprenori de marimea dvs. Este esential sa mai fi lucrat cu avocatii in cauza si sa poata garanta pentru calitatea serviciilor lor.

5.    Cercetati mediul online si presa scrisa si cautati nume de avocati care au reprezentat sau ofera consultanta unor afaceri asemanatoare ca profil si talie cu a dvs.

6.    Atunci cand discutati cu un avocat pentru a determina daca puteti lucra impreuna cercetati-I baza de clienti. Exista printre acestia si firme cu care va aflati in competitie sau clienti pe care urmeaza sa ii dati in judecata?

De multe ori, o firma necesita mai multi avocati specializati in mai multe domenii de interes. De aceea, apelarea la serviciile unei firme de avocatura care sa acopere toate nevoile unei afaceri se dovedeste foarte profitabila, fiind de multe ori mai putin costisitoare decat angajarea mai multor avocati independenti.






Tags: avocatafacereantreprenorfirma de avocatura

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]