Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Negocieri de top pentru incepatori si experimentati!

de Maria Nicutar 07 Feb. 2012 2615
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Negocierile reprezinta procese dificile pentru toti, chiar si pentru cei cu experienta, chiar si pentru brokerii de negocieri. Nu conteaza faptul ca ai trecut prin numeroase negocieri sau ca esti la prima. Orice negociere poate sa fie dura, dificila, periculoasa.

Iata, si pentru incepatori si pentru cei cu experienta in arta negocierii, cateva sfaturi oferite de Jeff Haden, pentru publicatia INC:

1. Faceti dvs prima oferta. Multi asteapta sa auda oferta interlocutorului, din teama de a nu oferi mai mult decat trebuie, de a nu cere mai putin decat celalalt ar fi fost dispus sa ofere. In fapt, negociatorii stiu care sunt limitele de baza pe care celalalt le va accepta si cel care incepe primul sa arunce cifre in discutie are sanse viabile de a conduce sesiunea de negocieri.

2. Tacerea e de aur!  De multe ori, o oferta aruncata in discutie poate sa nu fie ultima, ar putea sa fie doar de deschidere. Nu va aruncati la replici si stapaniti-va controlul. Atunci cand suntem nervosi tindem sa vorbim prea mult si pierdem din vedere aspecte esentiale pentru succesul negocierilor.

3. Asteptati-va la ce e mai bun, la rezultate excelente din partea sesiunilor de negocieri.

4. Nu discutati in termeni de marje. Marjele ne ofera sansa de a alege cel mai convenabil pret, cea mai avantajoasa oferta cu putinta.

5. Nu acceptati compromisuri fara beneficii in tabara dvs. Interlocutorii dvs pot cere un pret mai mic, beneficii sporite, conditii  diverse si nu exista niciun motiv pentru care sa nu incercati sa obtineti si dvs termeni mai avantajosi in schimbul compromisurilor pe care le faceti.

6. Nu negociati singur, chiar si cand sunteti pe cont propriu. Atunci cand inca nu sunteti decis asupra unor termeni ai sedintei de negocieri, aveti la indemana un buffer care va poate aduce putin timp in plus. Cereti timp sa discutati oferta cu un partener, cu o alta persoana alaturi de care trebuie sa evaluati propunerie si alaturi de care luati deciziile, chiar daca sunteti singurul care ia decizii in compania dvs. Acesta este un prilej perfect pentru a va evalua deciziile, sansele de exit, balanta avantaje-dezavantaje.

7. Graba strica treaba si aceasta vorba este valabila si in negocieri!

8. Nu luati orice afirmatie ca fiind una finala, oricat de accentuata ar fi.

9. Nu va incoltiti interlocutorii pentru a nu-i pierde.

10. Nu incercati sa fiti singurul care castiga. Negocierile trebuie sa se finalizeze cu o serie de avantaje si castiguri de ambele parti.

11. Legati relatii cu interlocutorii din negocieri. Se poate sa fiti nevoit sa mai duceti sesiuni de negocieri cu aceste persoane si nu este in avantajul dvs sa luati totul de pe masa de negocieri sau sa lasati in urma prea mult. Cu alte cuvinte, asigurati-va ca ambele tabere au de castigat in urma negocierilor, pentru relatii prospere, profitabile, timp indelungat.


Tags: negocierinegocierenegociatornegocieri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

7 reguli tehnice care iti influenteaza negocierea in afaceri

de Cosmin Enescu
04 Nov 2015
Eficacitatea negocirii prin rationamente logice consta in "capacitatea de a convinge, exprimata in intensitatea cu care adera la argumentul...

Secrete de negociator: Cum sa obtii rezultate bune pe termen lung?

de Adela Simonescu
12 Iun 2014
Sa nu uitam un lucru important. Nu negociem niciodata singuri si niciodata o singura data. Viata de afacerist nu trebuie sa fie, sub nicio forma si...

Tactici de negociere pe care le putem invata de la copii

de Alexandra Popescu
23 Apr 2014
Negocierea este in sangele oricarui om inca de cand este copil. Se spune adesea ca cei mai buni manipulatori si negociatori sunt copiii, chiar daca...

Vrei sa devii expert in negocieri? Iata cateva sfaturi memorabile!

de Ilinca Dobrescu
27 Sep 2013
Sa negociezi precum un expert... Iata dorinta cea mai arzatoare pentru multi dintre noi. De ce ai vrea sa negociezi ca un AS? Pentru ca negocierea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]