Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa stii cum sa negociezi in forta?

de Alina Cotae 26 Nov. 2010 3292
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata cateva sfaturi care sa te ajute intr-o negociere.

Daca detii o afacere, cu siguranta ai aflat ca, pentru a avea succes, trebuie sa ai o capacitate dezvoltata de a negocia. Deoarece exista foarte multi antreprenori care nu stiu cum sa negocieze, este posibil ca si tu sa fii unul dintre ei.

In cele ce urmeaza, voi detalia cele mai utile sfaturi pentru a fi un bun negociator. Sunt convinsa ca te vor ajuta pe tine sa iti dezvolti afacerea cu succes.

• Cel mai important lucru de tinut minte este ca nu trebuie sa fii timid. Niciodata! Daca dai dovada de timiditate, nu iti vei putea expune parerile sau problemele cum trebuie. In plus, in acest fel ii vei arata persoanei cu care negociezi ca esti ferm si sigur pe tine. Exista multe persoane carora le este jena sa vorbeasca despre problema banilor, iar tu trebuie sa faci tot posibilul sa nu te incadrezi in aceasta categorie.

• Un alt truc de care e bine sa tii cont este ca trebuie sa eviti sa iti arati sentimentele. Atunci cand esti atasat din punct de vedere emotional de o negociere in curs, nu vei putea sa te concentrezi asupra a ceea ce trebuie. Cu atat mai mult, interlocutorii tai te vor vedea ca pe o persoana instabila, ramanand cu o impresie nu tocmai buna in ceea ce te priveste.

• Nu uita ca poti sa accepti sau sa refuzi oferta primita. Sunt multe persoane care nu tin cont de astfel de sfaturi, si prin urmare nu reusesc sa duca la bun sfarsit o sedinta de negocieri. Daca, dintr-un motiv sau altul, nu esti de acord cu oferta prezentata, cel mai bine este sa le spui interlocutorilor ca vei discuta cu partenerii tai in legatura cu ea, dar ca nu o acceptati. Astfel, le vei da de inteles ca nu esti de acord cu termenii ofertei, si este foarte posibil ca acestia din urma sa fie schimbati dupa precizarile tale.

•  Este mai bine sa asculti decat sa vorbesti prea mult. In timpul negocierii, fii de acord cu ce ti se spune, dar daca nu esti convins de ceva, incearca sa intorci totul in favoarea ta.

• Este foarte important sa faci in asa fel incat, la sfarsitul negocierilor, toata lumea sa aiba impresia ca a avut de castigat. Asta inseamna ca unele clauze discutate sa fie benefice pentru ambele parti. De asemenea, asigura-te ca esti sincer si franc, deoarece vei castiga increderea interlocutorilor tai.

• Retine ca, atunci cand negociezi, nu primesti nimic gratis. Asta inseamna sa dai ceva primind altceva in schimbul sau. Daca nu ti se ofera astfel de beneficii, poti pur si simplu sa refuzi oferta.

• In cele din urma, este indicat sa iti notezi tot ce se intampla in timpul negoci erilor, pentru a rezuma rezultatele obtinute. In acest fel, vei vedea cu usurinta care sunt avantajele de care beneficiezi si vei observa daca este ceva in oferta ce trebuie schimbat.

Autor: Alina Cotae



Tags: negocierenegociezinegociatorantreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Evolutie antreprenoriala. De la o afacere mica la brand

de Idei de afaceri
07 Dec 2023
Din punctul unora de vedere, branding-ul este etapa finala pentru o afacere, apogeul, daca doriti. In momentul in care vorbim de brand, vorbim de...

CNIPMMR: Antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei

de Florin Amariei
26 Oct 2021
Conform presedintelui CNIPMMR, antreprenorii n-au incredere in viitorul economic al Romaniei. Pesimismul ramane majoritar. "In ceea ce...

Lazar, Buget CDep: Antreprenorii au nevoie sa nu fie incurcati de stat

de Florin Amariei
13 Nov 2019
Presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor spune ca antreprenorii nu asteapta sa fie descurcati de stat, ci ei au nevoie sa nu fie...

Antreprenori, atentie! CFA estimeaza ca inflatia va trece de 4%

de Florin Amariei
28 Iun 2019
Specialistii CFA estimeaza ca inflatia va trece de 4% in urmatoare 12 luni, indicatorul de incredere macroeconomica fiind intr-o perioada de stagnare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]