Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai grave greseli in vanzari!

de Adela Simonescu 28 Feb. 2012 3979
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile fata-in-fata ne rapesc timp si bani si acest lucru nu se intampla doar in contul nostru, ci si in cel al potentialilor clienti pe care incercam sa ii determinam sa ne achizitioneze produsele sau serviciile.

Pentru a ne asigura ca nu pierdem timp si bani in van, urmam cateva sfaturi propuse de Geoffrey James, pentru publicatia INC:

1. Nu intarziem la intalnirile de afaceri. Punctualitatea este esentiala pentru succesul in vanzari si nu numai, ea oferind o prima impresie vitala.

2. Aspectul conteaza si prima impresie este esentiala pentru succesul in vanzari. Toate detaliile trebuie sa fie puse la punct, de la obiectele vestimentare, la limbajul nonverbal.

3. Nu ne purtam cu potentialii clienti ca si cum am fi prieteni de-o viata. Palma pe spate nu are ce cauta la o intalnire cu un potential client. Tratati-va clientii cu respect si curtozie.

4. Invatam sa ascultam si vorbim mai putin. Vanzarile se bazeaza foarte mult pe ascultarea atenta a celor cu care dorim sa legam relatii. Exprimati-va curiozitatea fata de cei cu care discutati si puneti intrebari care sa va ajute sa stiti cum sa vindeti mai bine, ce sa vindeti si daca are rost sa investiti timp si bani intr-un potential client.

5. Nu ne certam cu potentialii clienti sau cu cei deja existenti. Daca un client nu este de acord cu punctul nostru de vedere, cea mai buna optiune este sa aflam care este opinia sa personala si sa va invatam din informatiile oferite pentru vanzarile viitoare.

6. Oferim un discurs de vanzari clasic. Discursurile de vanzari clasice sunt "mirosite" de la un kilometru departare. Incercati sa ramaneti cat se poate de natural, purtati o conversatie relaxata si aflati care sunt necesitatile si dorintele celor cu care discutati, pentru a intelege ce trebuie sa vindeti, in ce cantitate, cu ce frecventa si in ce maniera sa ii abordati.

7. Nu ne facem temele? O alta greseala in vanzari este sa nu stim ce avem de vandut si sa nu cunoastem toate beneficiile si caracteristicile produselor sau serviciilor in cauza.

8. Ne lasam distrasi de smartphone-uri, telefoane si e-mail-uri. Este vital sa acordati atentie completa celor carora doriti sa le faceti o propunere de vanzare.

9. Nu trecem la subiect si ne ratacim in conversatii lalai. Este esential sa veniti la o intalnire de afaceri cu propuneri la obiect, cu o lista de subiecte pe care doriti sa le abordati. Nu pierdeti timpul auditoriului sau pe al dvs in van.

10. Nu rapiti mai mult timp decat va este permis. Nu uitati ca orice client sau potential client detine un program de lucru incarcat, ca si dvs. Respectati limita de timp care v-a fost acordata pentru intrevedere/ discutie.


Tags: succes in vanzarivanzarivanzari fata-in-fatagreseala in vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Continutul de calitate, cheia succesului in marketing si vanzari

de Idei de afaceri
13 Feb 2018
Despre necesitatea tot mai mare de a integra functia de vanzari cu cea de marketing in cadrul companiilor se vorbeste de mult timp. Clientii se...

Cum este mesajul de marketing ce duce la vanzari considerabile

de Teo Manole
08 Iun 2016
S-ar putea sa fiti surprinsi atunci cand descoperiti ca exista o diferenta mare intre ceea ce compania vinde si ceea ce clientii cumpara de fapt....

Cum sa-ti planifici mai usor vanzarile?

de Marinache Paula
17 Feb 2016
Pentru a avea vanzari de succes este necesara planificarea. Unul dintre aspectele esentiale in planificarea vanzarilor este sa definesti ipotezele de...

Vanzari mai bune cu ... oglinzi interactive. Indrazneste!

de Marinache Paula
14 Ian 2016
Majoritatea comerciantilor nu isi pot permite propriii consultanti de stil, dar compania Mirrus din Winston Salem, Carolina de Nord, a creat o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]