Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cele mai grave greseli in vanzari!
Vanzarile fata-in-fata ne rapesc timp si bani si acest lucru nu se intampla doar in contul nostru, ci si in cel al potentialilor clienti pe care incercam sa ii determinam sa ne achizitioneze produsele sau serviciile.
Pentru a ne asigura ca nu pierdem timp si bani in van, urmam cateva sfaturi propuse de Geoffrey James, pentru publicatia INC:Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
1. Nu intarziem la intalnirile de afaceri. Punctualitatea este esentiala pentru succesul in vanzari si nu numai, ea oferind o prima impresie vitala.
2. Aspectul conteaza si prima impresie este esentiala pentru succesul in vanzari. Toate detaliile trebuie sa fie puse la punct, de la obiectele vestimentare, la limbajul nonverbal.
3. Nu ne purtam cu potentialii clienti ca si cum am fi prieteni de-o viata. Palma pe spate nu are ce cauta la o intalnire cu un potential client. Tratati-va clientii cu respect si curtozie.
4. Invatam sa ascultam si vorbim mai putin. Vanzarile se bazeaza foarte mult pe ascultarea atenta a celor cu care dorim sa legam relatii. Exprimati-va curiozitatea fata de cei cu care discutati si puneti intrebari care sa va ajute sa stiti cum sa vindeti mai bine, ce sa vindeti si daca are rost sa investiti timp si bani intr-un potential client.
5. Nu ne certam cu potentialii clienti sau cu cei deja existenti. Daca un client nu este de acord cu punctul nostru de vedere, cea mai buna optiune este sa aflam care este opinia sa personala si sa va invatam din informatiile oferite pentru vanzarile viitoare.
6. Oferim un discurs de vanzari clasic. Discursurile de vanzari clasice sunt "mirosite" de la un kilometru departare. Incercati sa ramaneti cat se poate de natural, purtati o conversatie relaxata si aflati care sunt necesitatile si dorintele celor cu care discutati, pentru a intelege ce trebuie sa vindeti, in ce cantitate, cu ce frecventa si in ce maniera sa ii abordati.
7. Nu ne facem temele? O alta greseala in vanzari este sa nu stim ce avem de vandut si sa nu cunoastem toate beneficiile si caracteristicile produselor sau serviciilor in cauza.
8. Ne lasam distrasi de smartphone-uri, telefoane si e-mail-uri. Este vital sa acordati atentie completa celor carora doriti sa le faceti o propunere de vanzare.
9. Nu trecem la subiect si ne ratacim in conversatii lalai. Este esential sa veniti la o intalnire de afaceri cu propuneri la obiect, cu o lista de subiecte pe care doriti sa le abordati. Nu pierdeti timpul auditoriului sau pe al dvs in van.
10. Nu rapiti mai mult timp decat va este permis. Nu uitati ca orice client sau potential client detine un program de lucru incarcat, ca si dvs. Respectati limita de timp care v-a fost acordata pentru intrevedere/ discutie.
Articole conexe
Continutul de calitate, cheia succesului in marketing si vanzari
de Idei de afaceriCum este mesajul de marketing ce duce la vanzari considerabile
de Teo ManoleCum sa-ti planifici mai usor vanzarile?
de Marinache PaulaVanzari mai bune cu ... oglinzi interactive. Indrazneste!
de Marinache PaulaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit