Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa faci rebranding pentru afacerea ta?

de Idei de afaceri 04 Oct. 2017 5052
3.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In contextul in care tot mai multe companii activeaza in mediul online, unde interactioneaza cu potentialii clienti, brandingul sau rebrandingul nu mai sunt exercitii de marketing pe care doar companiile gigant le pun in aplicare.

La varsta de numai 24 de ani, in timp ce calatorea prin lume, Magda Bei a avut o idee care s-a transformat peste ani in milioane de euro, cu un imprumut de doar 5.000 de dolari. Femeia de afaceri conduce Graphtec Design, o companie de productie de mobilier comercial customizat, in cadrul careia lucreaza peste 120 de profesionisti si care are in portofoliu peste 36.000 de tipuri de produse durabile.

In opinia acesteia, social media a deschis noi porti prin care orice afacere – mica sau mare – ar trebui sa se defineasca printr-un singur cuvant. Paradoxal insa, chiar daca traim intr-o epoca in care complexitatea ar trebui sa ne defineasca pe toti, antreprenorul considera ca oamenii cer de la afaceri simplitate: plecand de la prezentarea serviciilor si produsele pana la relatiile pe termen scurt sau lung dintre business si consumator.

Femeia de afaceri Magda Bei este de parere ca exista cel putin 3 motive pentru care IMM-urile din Romania ar trebui sa se gandeasca, in 2017, sa-si rebranduiasca afacerea, pentru a oferi consumatorilor prilejiul de a auzi o noua poveste:

1. Sincronizare dintre imagine si fapta.

„Exista tot mai multe companii care au o discrepanta majora intre cine sunt ei si cine arata lumii ca sunt. Aceasta discrepanta poate afecta credibilitatea unei afaceri. Cand vorbesc de imagine, ma refer la tot: de la logo, culori, design interior, pana la atitudinea pe care au angajatii fata de clienti sau fata de parteneri. Rolul unui om de marketing este de a da un nume unei culturi organizationale deja existent si nu a schimba o intreaga cultura organizationala dupa logo. Suficienti antreprenori fac aceasta greseala: isi construiesc un logo si vor sa-i schimbe pe toti conform noime acelui logo. Procedura este mereu invers, iar daca angajatii se schimba, cultura organizationala se schimba, automat trebuie schimbata si imaginea exterioara odata cu interiorul”, declara Magda Bei, CEO al Graphtec.

2. Comunicarea se refera la imbunatatire, nu la schimbare.

“Periodic, este de datoria unui business fata de consumatori sa prezinte noile rezultate si imbunatatiri. Eroarea pe care o fac multi este ca informeaza publicul numai atunci cand schimba ceva, actiune care porneste un nou proces, si anume cel de recredibilizare. Intotdeauna, orice schimbare radicala atrage dupa sine sceptici, care trebuie recastigati, printr-un proces greu si anevoios. Imbunatatirea, in schimb, ar trebui comunicata in permanenta, deoarece pune la bagajul de credibilitate deja existent un alt bagaj mai consistent”, declara antreprenorul Magda Bei.
   
3. Rebrandingul nu este o spoiala a vechii companii.

“S-a creat falsa impresie ca rebrandingul este o varuiala superficiala a vechii companii. In realitate, prin rebranding sunt acumulate valori si imbunatatiri interne nespuse, neexprimate inca. Spre exemplu, rebranduirea noastra, a Graphtec, nu s-a produs ca un moft sau ca urmare a unei schimbari radicale, ci pentru a informa oamenii despre imbunatatirile aduse: internationalizarea companiei. Practic, prin rebranding, i-am reinformat pe consumatorii nostri, am retrainuit piata in legatura cu noua filosofie a noastra, care vorbeste despre cat de actuali suntem in raport cu globalizarea economica”, explica Magda Bei.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: rebranding afaceresocial mediastrategie de marketingrebrand

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Ce beneficii aduce o strategie de marketing digital?

de Idei de afaceri
19 Mar 2018
Peisajul de platforme, instrumente si indicatori de performanta din marketingul digital a devenit extrem de complex. Diferentele de abordare si...

Arta rebranduirii - afla tot ce trebuie sa stii

de Alexandra Popescu
30 Iun 2014
Exista aproximativ la fel de multe motive pentru rebranduirea unei afaceri ca si modalitatile prin care poti face asta. Unele dintre motive sunt...

Autenticitatea, calitatea cea mai importanta a vocii brandului in social media

de Alexandra Popescu
20 Iun 2014
Gandirea leadershipului in social media vine atunci cand vocea si intrarea sunt de ajutor, reale, verificabile si semnificative, care are toate...

Alege caile simple ca strategie de marketing

de Andrioae Ruxandra
21 Mai 2014
Nu ai nevoie de o publicitate imensa sau o campanie de marketing profesionista pentru a iti dezvolta afacerea. Strategia ideala depinde de afacerea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]