Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 principii de aur pentru un plan de afaceri perfect functional!

de Matei Antonescu 29 Apr. 2013 2919
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce reprezinta un plan de afaceri perfect functional? Este planul care te va ajuta sa ajungi de la A la B in cel mai scurt timp cu putinta, cu minim de eforturi si cu rezultatele pe care le astepti! Si asta se intampla in conditiile in care A reprezinta punctul in care te regasesti acum si B reprezinta obiectivul tau final, materializarea viziunii pe care o detii!

Cu alte cuvinte, un plan de afaceri devine un instrument prin intermediul caruia avem de gand sa ne indeplinim viziunea, sa o executam cu rezultate exceptionale.

Haideti sa vedem si care sunt principiile de aur care ne ajuta sa realizam acel plan de afaceri cu adevarat functional:

1. Planul de afaceri trebuie sa fie construit pe baza viziunii pe care o detinem.
Orice detaliu inscris in interiorul planului trebuie sa aiba o conversie catre realizarea obiectivelor pe termen scurt, pe termen scurt si apoi a viziunii.

2. Un plan de afaceri de succes deplin este cel construit pe baza unor cifre exacte, statistici si analize bine realizate, grafice detaliate si cercetari efectuate de profesionisti. Cu alte cuvinte, oricat de optimisti am vrea sa fim, afacerile se bazeaza pe doze inalte de realism si pragmatism. Invatati sa mizati pe cifre si mai putin pe intuitie si asta pentru ca norocul nu are nimic de-a face cu rezultatele exceptionale in afaceri!

3. Un plan de afaceri bun este cel construit impreuna cu specialisti si profesionisti. Nu ai cum sa consolidezi un plan de afaceri fara ca acesta sa detina toate sectiunile necesare, de la marketing si planificare financiara, la resurse umane si juridic, fiscalitate si legislatia muncii, autorizatii necesare si licente samd. Toate sectiunile trebuie realizate impreuna cu profesionistii cu experienta solida in domeniile de referinta.

4. Un plan de afaceri exceptional este cel care ne ajuta sa ajungem mai rapid la finalizarea obiectivelor pe care ni le impunem. Astfel, in cadrul planului trebuie sa mizam pe scoaterea in evidenta a tuturor riscurilor si potentialelor probleme care pot aparea oricand. Identificati-le si veniti cu potentiale solutii si planuri B.

5. La final, un plan de afaceri perfect este cel pe care il putem lua cu noi oriunde. Pastrati o varianta print si una in format digital. Actualizati-o in permenenta si imbunatatiti-va planul de afaceri in mod constant. Esential este ca planul de afaceri sa ramane un instrument la care sa aveti acces rapid si facil si pe care sa puteti miza pentru ca orice decizie luati sa fie una cat mai inspirata.

Mult succes la realizarea celui mai solid plan de afaceri!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: plan de afaceriplan afaceriplanul de afaceriplan de afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Planul de afaceri: cum se construieste, model si de ce este important pentru un business

de Bianca Tila
19 Ian 2024
In afaceri, culmile succesului pot fi atinse doar cu ajutorul unui plan de afacere bine pus la punct. In acest sens, planul de afaceri ofera o...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]