Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce avem nevoie de un plan de afaceri?

de Maria Nicutar 23 Dec. 2011 3027
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri ne ajuta in numeroase aspecte ale afacerilor noastre. Dupa cum am mai amintit, nicio banca nu ne va acorda credite bancare, nicio institutie de reglementare nu ne va acorda subventii, fonduri, autorizatii fara existenta unui plan de afaceri corect, eficient.

Planul de afaceri este un element sine qua non pentru succesul unei afaceri sau al unei idei de afaceri datorita unor motive bine intemeiate. Sa privim putin catre structurarea unei afaceri, catre planificarea, organizarea ei. Aceste sarcini nu pot fi indeplinite fara un plan de afaceri care sa adune sub aceeasi umbrela toate informatiile necesare dezvoltarii si implementarii de strategii pentru binele acestei afaceri.

Planul de afaceri ofera informatii legate de contextul pietei pe care dorim sa activam. Aceste informatii sunt, de netagaduit, vitale pentru orice afacere sau idee de afaceri ce necesita profitabilitate. Mai apar si aspecte precum: echipele manageriale si echipele de lucru, detaliile operationale,  propuneri  si  previziuni,  statistici  si  date  referitoare  la  audienta-tinta,  strategii  de retragere si de management al riscului.

Toate sunt, in aceeasi masura, vitale viitorului stralucit al unei idei de afaceri sau al unei afaceri deja existente si care cauta sa se dezvolte.

De asemenea, un plan de afaceri aduce in prim-plan detalii legate de avantajele unei afaceri sau ale unei idei de afaceri in paralel cu cele competitoare. Diferentierea este unul dintre cele mai mari si importante secrete pentru succesul in mediul business si doar un plan de afaceri corect proiectat poate sa organizeze aceste date importante.

Va trebui sa puneti accentul si pe gama de produse sau servicii pe care doriti sa le detineti in portofoliul afacerii dumneavoastre. Ganditi-va la viitorul afacerilor si veniti cu noi propuneri, actualizandu-va planul de afaceri cu fiecare ocazie necesara.

Mai mult, aveti nevoie de un plan de afaceri pentru a aduna laolalta si datele referitoare la strategiile prin intermediul carora aveti de gand sa invingeti concurenta, sa va devansati competitorii din mediul business.

Nu in ultimul rand, planul de afaceri reprezinta cheia catre mentinerea viziunii in stare vie, activa. Multi antreprenori uita de unde au pornit, de ce s-au decis sa se implice in mediul business si sa porneasca pe drumul antreprenoriatului, de ce si-au ales acest domeniu si de ce si-au pus in aplicare aceste idei de afaceri, si nu altele. Mai presus de orice, in afaceri conteaza viziunea si fara acest element-cheie nu putem discuta, din pacate, despre un viitor stralucit al afacerilor.

Fara viziune nu exista coerenta, nu exista strategie, nu exista o linie neintrerupta intre obiective si rezultate.
Planul de afaceri contureaza viziunea, ii da o forma palpabila, usor consultabila si foarte usor de pus in practica.



>>>Cititi toate informatiile necesare proiectarii unui plan de afaceri castigator!


Tags: plan de afaceriafacerisucces afaceriviziune afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]