Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Politica noastra de Cookies.
Ideideafaceri.ro » Start in afaceri » Cresterea bivolitelor pentru lapte si pentru carne - Notiuni elementare

Cresterea bivolitelor pentru lapte si pentru carne - Notiuni elementare

de Matei Antonescu la 14 Iun. 2011

Tags: cresterea bivolitelor, productie lapte bivolita

Carne de bivolita este foarte gustoasa, mai dulce decat cea de vaca si mai slaba. Laptele este dietetic si este indicat in tratamentul multor afectiuni, fiind mai sanatos decat cel de vaca. Crescatorii de bivoli se micsoreaza in fiecare an, cu toate ca avantajele sunt numeroase si importante.

Principalul dezavantaj al industriei este numarul mic de procesatori de lapte de bivolita si reticenta populatiei fata de consumul acestui produs. Desi, in strainatate este foarte apreciat si vandut la preturi ridicate, romanii nostri mai au nevoie de timp de acomodare si, de ce nu, de campanii de constientizare asupra beneficiilor acestui produs.

Un avantaj major pentru crescatorii de bivolite este ca UE nu impune nici o cota de vanzare sau productie

Obtine fonduri europene nerambursabile de zeci sau
sute de mii de euro pentru afacerea ta in agricultura!

Accesarea fondurilor UE pentru Agricultura si Zootehnie
Acceseaza fondurile UE fara bani cheltuiti pe firme de consultanta!

Afla detalii AICI >>

 

Bivolii sunt animale foarte rezistente la boli, nu impun cerinte complexe in privinta hranei si a adapostului si traiesc aproximativ 28 de ani, mult mai mult decat  vacile.

O bivolita produce in medie 1.600 litri per lactatie cu un procent de grasime de 7%. Este un lapte cu un continut proteinic si vitaminic sporit dar din el nu se poate prepara unt foarte usor din cauza consistentei sale. In schimb se poate produce branza, iaurt sau chefir de bivolita, produse considerate drept delicatese peste hotare. De asemenea, o bivolita poate depasi 600 de kg.

Aceste animale mai reprezinta surse de produse adiacente:coarnele – pentru industria decoratiunilor, parul – pentru fabricarea pensulelor si periilor, pielea – in industria vestimentara si de marochinarie, sangele, organele interne, grasimile si oasele – in industria farmaceutica.

Hrana bivolitelor este asemanatoare cu cea a bovinelor. Pentru o productie de 6-8 litri de lapte zilnic este necesar sa ii asigurati o hrana echilibrata optim din punct de vedere proteinic si vitaminic si sa ii puneti la dispozitie o cantitate mare de apa proaspata.

Tineti cont de faptul ca sunt animale semisalbatice si manevrati-le cu atentie. Cu toate acestea, multi crescatori afirma ca devin foarte docile in momentul in care s-au obisnuit cu stapanii lor.



Autor: Matei Antonescu






Votati pagina "Cresterea bivolitelor pentru lapte si pentru carne - Notiuni elementare":
Rating:

Nota: 2.75 din 2 voturi
Distribuie acest articol in reteaua de socializare preferata





 

Articole conexe




Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton

Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Abonare newsletter Aboneaza-te GRATUIT la "

Newsletter-ul Idei de afaceri" pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Club Idei de Afaceri

- Intrebarea zilei

Sfaturi pentru cresterea vanzarilor?

Intrebare: buna ziua,

ce sfaturi imi puteti da pentru a creste vanzarile? multumesc

Raspuns: buna ziua, Buna ziua, Pentru a va creste vanzarile va puteti folosi de anumite mesaje de...  [citeste tot raspunsul aici]

Comentarii
0 comentarii






Newsletter zilnic GRATUIT

Primesti cadou Raportul Special "Finantarea unei afaceri"

Revista Idei de Afaceri

octombrie 2014
Revista Idei de Afaceri
X