Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea bivolitelor pentru lapte si pentru carne - Notiuni elementare

de Matei Antonescu 14 Iun. 2011 10919
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Carne de bivolita este foarte gustoasa, mai dulce decat cea de vaca si mai slaba. Laptele este dietetic si este indicat in tratamentul multor afectiuni, fiind mai sanatos decat cel de vaca. Crescatorii de bivoli se micsoreaza in fiecare an, cu toate ca avantajele sunt numeroase si importante.

Principalul dezavantaj al industriei este numarul mic de procesatori de lapte de bivolita si reticenta populatiei fata de consumul acestui produs. Desi, in strainatate este foarte apreciat si vandut la preturi ridicate, romanii nostri mai au nevoie de timp de acomodare si, de ce nu, de campanii de constientizare asupra beneficiilor acestui produs.

Un avantaj major pentru crescatorii de bivolite este ca UE nu impune nici o cota de vanzare sau productie

Bivolii sunt animale foarte rezistente la boli, nu impun cerinte complexe in privinta hranei si a adapostului si traiesc aproximativ 28 de ani, mult mai mult decat  vacile.

O bivolita produce in medie 1.600 litri per lactatie cu un procent de grasime de 7%. Este un lapte cu un continut proteinic si vitaminic sporit dar din el nu se poate prepara unt foarte usor din cauza consistentei sale. In schimb se poate produce branza, iaurt sau chefir de bivolita, produse considerate drept delicatese peste hotare. De asemenea, o bivolita poate depasi 600 de kg.

Aceste animale mai reprezinta surse de produse adiacente:coarnele – pentru industria decoratiunilor, parul – pentru fabricarea pensulelor si periilor, pielea – in industria vestimentara si de marochinarie, sangele, organele interne, grasimile si oasele – in industria farmaceutica.

Hrana bivolitelor este asemanatoare cu cea a bovinelor. Pentru o productie de 6-8 litri de lapte zilnic este necesar sa ii asigurati o hrana echilibrata optim din punct de vedere proteinic si vitaminic si sa ii puneti la dispozitie o cantitate mare de apa proaspata.

Tineti cont de faptul ca sunt animale semisalbatice si manevrati-le cu atentie. Cu toate acestea, multi crescatori afirma ca devin foarte docile in momentul in care s-au obisnuit cu stapanii lor.





Tags: cresterea bivolitelorproductie lapte bivolita

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]