Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O idee geniala pentru a vinde... drapele

de Silvia Bucsan 18 Iun. 2008 4006
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urma cu vreo 7 ani, Alexandru M. calatorea des prin tara, ocupat sa distribuie piese de schimb pentru biciclete (afacerea sa de atunci). "Calatorind observi o serie de lucruri, poti sa culegi informatii si date foarte folositoare", spune dansul.



Astfel a constatat ca in multe din orasele mari ale Romaniei, orase resedinta de judet, poti sa mergi mult si bine pana sa vezi un drapel, desi orice institutie care se respecta ar trebui sa aiba unul. Pe de alta parte, acolo unde exista, drapelul era decolorat si ros de ploi. Asa i-a venit ideea sa produca steaguri.

Piata nu era acoperita, produsul se confectiona usor, materie prima exista din belsug (tesatura din polyester sau matase), forta de munca era ieftina, iar spatiul de lucru exista deja - deci nu mai lipsea nimic pentru demararea afacerii. "La inceputul lui 2001, am produs primele steaguri. Am facut apoi niste teste de piata, dar nu am reusit sa vand mai nimic", spune intreprinzatorul.

Dar apoi a avut o idee geniala, care l-a ajutat sa vanda 3.000 de bucati aproape pe negandite: "Am luat 20 de steaguri, le-am pus cate doua in pachet, apoi am trimis pachetele prin posta, cu plata in sistem ramburs, catre cateva primarii din judetul Alba. Am ales acest judet pentru ca era primul pe lista alfabetica a judetelor Romaniei."

De obicei, o astfel de expeditie cu plata in sistem ramburs se face pe baza unei precomenzi. Dar Alexandru M. a riscat: s-a gandit ca o primarie are oricum nevoie de steaguri si daca primarul respectiv primeste un colet cu steaguri, chiar daca nu a comandat asa ceva, sunt sanse sa le achite (oricum, nu le achita din banii lui).

Strategia aceasta s-a dovedit corecta: din cele 10 pachete expediate doar doua au fost returnate. Intreprinzatorul a facut apoi niste calcule si a descoperit ca, la 20% retururi, afacerea ar fi rentabila.

"M-am apucat sa trimit colete la toate primariile din tara, incat nu mai putea oficul postal sa faca fata, sa le inregistreze. Nu numai ca retururie au fost mici, dar unii primari m-au contactat ulterior si au mai cerut inca 50 sau 100 de bucati. E-adevarat, altii au sunat pentru ca erau nedumeriti ("Am comandat noi ceva de la dvs.?"), iar cei care nu au ridicat coletele au facut-o din pura birocratie, nu pentru ca nu aveau nevoie de produs.

Pentru primarul unei comune din varf de munte, care are doua carpe uzate pe post de drapele, oferta e foarte avantajoasa pentru ca nu mai trebuie sa caute el oferte si sa strabata zeci de kilometri ca sa cumpere de undeva drapele noi." (www.steaguri.com)

Matrialele folosite pentru drapele se impart in trei categorii, astfel:

a. Tesatura polyester usoara 0,90 g/mp, semitransparent, rezistenta la intemperii. Se preteaza pentru exterior. Contur cu margini taiate prin topire, culorile sunt asamblate prin taiere si coasere, rezista la destramare si sfasiere, clasa medie de calitate.

b. Tesatura polyester semiusoara 110 g/mp, culori imprimate in fir, ochiuri 0,05, tratata la ultraviolete. Acest material este confectionat special pentru conditii dure de mediu, nu se imbiba cu apa, are un contrast mare al culorilor. Contur cu margini taiate prin topire, asamblare prin lipire si coasere. Clasa superioara de calitate.

c. Tesatura matase avand o fata cu luciu intens semiopac cu densitate mare. 130 g/mp, tinuta deosebita. Se preteaza pentru drapele de  interior.



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Indicele ROBOR scade

de Bianca Tila
20 Nov 2023
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,25%, in timp ce indicele ROBOR la 6 luni a scazut la 6,32%, de la 6,33%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel...

Mentoring-ul pe intelesul tuturor. Cum se diferentiaza de coaching si cum te poate ajuta un program de mentorat

de Bianca Tila
09 Nov 2023
Mentoring-ul este un instrument strategic care poate fi ales de managementul organizatiilor mari pentru a face o integrare cat mai reusita a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]