Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu ajutorul Dacia, Renault revine din nou pe profit

de Florin Amariei 21 Feb. 2022 1413
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Renault a depasit asteptarile analistilor si a revenit pe profit, dupa ce era sa intre insolventa. Un ajutor de stat urias a salvat insa compania. Dacia a jucat si ea un rol important.

Producatorul auto francez a inregistrat anul trecut un profit net de 888 milioane de euro (un miliard de dolari), in timp ce analistii intervievati de Refinitiv se asteptau la 818,7 milioane de euro.
 
Majorarea vine in urma inceperii unui vast proces de restructurare, pentru reducerea costurilor fixe, compania urmand sa se concentreze din nou pe cele mai profitabile modele si piete.
 
"Grupul Renault a depasit cu mult obiectivele sale financiare pe 2021, in pofida impactului deficitului de semiconductori si a cresterii preturilor materiilor prime", a afirmat directorul general Luca de Meo. Acesta a adaugat ca performanta a fost sprijinita de strategia grupului de a alege "valoare dincolo de volum" si "disciplina financiara".
 
In 2019, Renault a inregistrat pierderi de 141 milioane de euro, primele din ultimii zece ani, iar in 2020 a raportat pierderi masive, de 8,01 miliarde de euro.
 
Marja operationala s-a situat la 3,6% anul trecut, depasind de asemenea asteptarile companiei. Anterior, Renault fixase ca obiectiv o marja operationala de 2,8%, similara cu nivelul inregistrat in primul semestru din 2021. In 2020, marja operationala a Renault a fost una negativa, de 0,8%.
 
Renault, afectat de scaderea vanzarilor si a marjei operationale, si-a fixat ca obiectiv la divizia auto un flux de numerar pozitiv pentru 2021, dupa ce in 2020 fluxul de numerar a fost negativ, de 4,5 miliarde de euro. In 2021, a raportat un flux de numerar pozitiv, de 1,6 miliarde de euro, in urma realizarii mai rapide a planului de reducere a costurilor.
 
Anul 2021, insa, nu va insemna dividende pentru actionari.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: daciarenaultprofit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Patronul Zara si-a crescut profitul in primul semestru

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o crestere de 40% a profitului in primul semestru al acestui an. Pe fondul majorarii...

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila
11 Oct 2022
Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea...

Renault a renuntat la fabrica din Rusia. Activele grupului francez au ajuns in proprietatea statului rus

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Renault Group a anuntat ca a semnat acordurile privind cedarea tuturor actiunilor detinute in filiala din Rusia catre primaria orasului Moscova si a...

Avtovaz, partenerul Renault in Rusia, se va descurca singur

25 Mar 2022
Partenerul rus al Renault - Avtovaz - a anuntat ca va lucra singur, fara componente auto fabricate in strainatate, dupa ce producatorul auto francez...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]