Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti deschide o afacere

de Bianca Tila 19 Feb. 2024 245
7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti deschide o afacere
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viata de antreprenor include multe provocari si task-uri complicate, insa satisfactia pe care o vei simti la sfarsit nu se compara cu nimic altceva. Inainte de a incepe o afacere trebuie sa-ti privesti obiectiv alegerile si sa te decizi daca tu ai apela la o astfel de afacere.

Zi de zi, antreprenorul se va intalni cu multe task-uri noi, pe care in viata de angajat nu le-a intampinat. Drumul unei afaceri se consolideaza greu, avand in vedere etapele de conducere si abilitatile manageriale. 
 
Nu este prima data cand mentionez ca planul de afaceri este sfant. Acesta ajuta afacerea sa-si traseze o traiectoie si sprijina antreprenorul in a vizualiza fiecare detaliu. Nu se poate incepe nicio afacere fara a demara schema acestuia. Planul de afaceri te ajuta ca fondator in a stabili departamente, obiective si task-uri. 


 
In continuarea acestui pas esential, o sa va enumar sapte lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a va deschide o afacere.
 

Incepe usor si creste

 
Recomand sa va finantati singuri ideea de afaceri si dupa ce aceasta incepe sa produca profit sa cautati alte surse de finantare. O astfel de tactica va ajuta sa impartiti oferta de produse sau servicii in bucati mai mici. De asemenea, puteti finanta etapele initiale, obtinand tractiune si experienta. Nu uitati, o alegere buna in cazul in care afacerea genereaza profit este ca acesta sa vina inapoi intr-o anumita masura in refinantarea afacerii.
 

Puncte forte

 
Pentru a avea succes ca antreprenor, trebuie sa te cunosti. Punctele forte, abilitatile si cunostintele tale sunt nucleul afacerii pe care o demarezi, alege cu grija in ce activitati te implici.
 
In plus, trebuie sa fii constient ca o afacere are nvoie de departamente separate, iar tu nu poti conduce totul. Un business de succes are nevoie de un contabil priceput, de un avocat intelept, de un agent de vanzari bun, de un specialist in marketing, etc. 
 
Nu incerca sa inlocuiesti aceste meserii, afacerea ta are nevoie de cei mai buni oameni si de tine in a-ti ocupa locul meritat in vederea cresterii afacerii.

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Invata de la altii

 
Stiu, postura de antreprenor iti da aripi si incredere in tine, dar incearca sa nu cazi in plasa orgoliului. Fiecare are de invatat de la altii, iar cunoasterea continua este cheia succesului profesional si personal.
 
Inainte de a incepe o afacere trateaza aceasta operatiune ca e un joc. Stabileste-ti traseul, ce vei face in fiecare zi ca antreprenor si cum afacerea ta va genera bani. De asemenea, nu incepe o afacere fara vreo cunostinta de business. Citeste cat mai mult despre acest domeniu, informeaza-te ce conferinte sau seminarii se fac pentru a participa. Esti incepator si entuziasmat. Profita de acest aspect si acumuleaza precum un burete orice informatie utila venita de la oamenii cu experienta. 
 

Mentoring

 
Mentorii sunt o unealta buna, atunci cand vrei un drum in viata, insa nu stii cum sa-l parcurgi. Cu ajutorul unui mentor vei putea sa cresti profesional si sa-ti dezvolti abilitatile. De asemenea, astfel de oameni specilizati in mediul afacerilor cresc exponential cunostintele pe care le ai si te familiarizeaza cu aspectele vietii de antreprenor.

Numerele sunt importante

 
Nu cred ca va surprind, spunand ca in afaceri numere conteaza. Trebuie sa intelegi cifrele care va ghideaza afacerea si la ce puteti sa va asteptati. 
 
Atunci cand spun numerele afacerii, ma refer la costurile de pornire, vanzarile, profiturile, fluxul de numerar si multe altele. Economia afacerii este un aspect esential pentru un antreprenor, cu ajutorul acestora veti lua decizii importante.
 
Daca un fondator nu-si cunoaste cifrele afacerii sale, esecul se va instala curand.
 

Responsabilitatea

 
Inainte de a deschide o afacere, trebuie sa fii constient de responsabilitatile pe care ti le asumi. A fi antreprenor nu este o munca usoara, mediul afacerilor fiind coplesitor pentru multi. 
 
Proprietarul unei afaceri trebuie sa cunoasca fiecare departament si sa gestioneze bine task-urile pentru a nu exista confuzii. De asemenea, multi antreprenori spun ca nu-si iau vacante si ca banii lor sunt legati de afacere. Aici fiecare isi gestioneaza timpul, insa ca fondator trebuie sa aveti in vedere ca munca se va dubla fata de ce aveti acum.
 

Pasiune

 
Stiu, munca pe care un angajat o depune este cu mult mai usoara decat managementul unei afaceri. Cu toate acestea, daca sunteti pasionat de ceea ce faceti, de ceea ce realizati cu ajutorul afacerii, atunci nu va pierdeti speranta. 
 
Uneori, in afaceri este un joc de noroc, trebuie sa gestionati cu atentie fiecare ban si decizie. Vanzarile pot creste rapid, insa exsta posibilitatea de a cobori la fel de repede. Pasiunea in produsul pe care il comercializati se va vedea si este important ca si oamenii sa-l observe. 

Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Cu cat pasiunea voastra va creste, vanzarile cu siguranta nu vor da inapoi.
 
V-am prezentat cateva puncte importante la inceput de drum. Inainte de a incepe o afacere trebuie sa fiti pregatiti pentru stres, greutati si decizii. Insa totul se va lumina atunci cand produsul va cunoaste piata de desfacere. Impletiti-va bine deciziile si banii, astfel incat sa aduceti in casa clientilor bucurie si satisfactie. Rezolvarea unei probleme este cheia succesului in afaceri, gasiti produse care fac viata mai usoara unei categorii de oameni.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: plan de afaceriafaceredeschiderea unei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]