Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile la domiciliu: cum sa pui pe picioare o croitorie

de Idei de afaceri 06 Mai. 2024 53666
Afaceri profitabile la domiciliu: cum sa pui pe picioare o croitorie
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Faci parte din categoria oamenilor care viseaza la o afacere proprie si la independenta financiara? Ai si un talent deosebit la cusut, croit sau modificat haine? Atunci ai putea incepe si dezvolta o afacere cu un atelier de croitorie chiar de la domiciliul personal.

Fie ca alegi o directie precum croitoria comerciala generala, fie ca te specializezi pe o anumita nisa (hainute pentru copii, imbracaminte de ocazie, remaieri etc.), daca te documentezi si esti la curent cu noile tendinte in moda, poti realiza un profit atragator.

In ziua de astazi, avand la dispozitie nenumarate tipuri de masini de cusut, de brodat si de croit articole de specialitate, cum ar fi sepcile sau palariile, ai posibilitatea sa iti diversifice afacerea in orice directie, tine doar de imaginatia si dedicatia ta.

Daca vrei sa fii proprietarul unei afaceri de succes in domeniul croitoriei, in loc sa fii salariat si sa croiesti in serviciul altcuiva, trebuie sa stii ca talentul nu este suficient. Bineinteles, acesta este deosebit de important, dar nu trece cu vederea beneficiile aduse de o perfectionare continua a tehnicilor tale de cusut.

Pentru a satisface cererile clientelei este bine sa fii la curent cu tot ce  este nou, sa inveti in mod constant tehnici noi si sa iti dezvolti abilitatile in domeniile cele mai cerute. De exemplu, te-ai putea perfectiona in a crea toalete deosebite pentru domnisoare de onoare, care sa iti creeze un nume pe piata.

Daca, in schimb, ai o clientela formata din mamici, ai putea deveni expert in crearea de hainute la comanda pentru copii, atata timp cat te pui la curent cu preferintele actuale ale copiilor din diverse grupe de varsta.

Pentru multe persoane, trecerea de la hobby la afacere duce la insatisfactie pe plan personal, deoarece cusutul se transforma in corvoada si munca, nemaifiind o placere. De aceea, trecerea trebuie sa fie una treptata si trebuie sa privesti noua activitate cu putina detasare.

Stresul initial al deschiderii unei afaceri afecteaza multi antreprenori debutanti, insa, o data depasit, propria ta afacere in domeniul croitoriei iti va aduce numeroase beneficii.

4 pasi pentru a incepe un business in croitorie

Iata o serie de pasi de baza pe care trebuie sa ii urmezi pentru a incepe cu dreptul o afacere cu o croitorie la domiciliu:

1. Gaseste o nisa in domeniul croitoriei si dezvolta viitoarea ta afacere in respectiva directie. Poate fi vorba despre: rochii de mireasa, broderii, draperii sau fete de masa, costume barbatesti etc.

2. Incepe sa gandesti in termeni de business – nu te mai gandi la metraje, ate si aplicatii, ci la buget. Ai capitalul de start sau este nevoie sa faci rost de un partener sau de finantare? Detii echipamentul necesar sau ai posibilitatea de a-l achizitiona? Vei face apel la un furnizor cunoscut pe piata sau vei cumpara masini second hand?

Trebuie, de asemenea, sa ai buget si pentru alte instrumente de cusut si accesorii. Nu in ultimul rand, ai nevoie si de un buget pentru promovare si publicitate, mai ales in perioada de inceput a afacerii.

Pentru un mic atelier de croitorie,  ai nevoie de suma minima de 4.000-7.000 de euro. Investitia initiala difera in functie de:

- mediul ales pentru deschiderea afacerii – rural sau urban

- tipul de utilaje achizitionate – noi sau second-hand

- tipul de afacere urmarit – o afacere locala sau nationala

- spatiul de desfasurare a activitatii – domiciliul personal, spatiu in chirie sau cumparat



Daca nu ai fonduri suficiente pentru inceput, incearca sa lucrezi doar pe comanda. Astfel, nu vei strange stocuri si nu risti sa ramai cu marfa in depozit. De asemenea, s-ar putea ca un partener care sa imparta cu tine povara cheltuielilor sa fie o solutie buna.

3. Chiar daca nu ai experienta in atreprenoriat, pune la punct un plan de afaceri detaliat cu obiective si tinte in ceea ce priveste profiturile si dezvoltarea afacerii tale. Ti se va parea dificil la inceput, dar pe termen lung vei descoperi ca este un pas foarte util.

4. Cand vine vorba de publicitate pentru afacerea ta, nu este necesar sa investesti sume exorbitante. Incearca pentru inceput sa iti faci reclama prin fluturasi impartiti in zona in care ai deschis atelierul. Un site web promovat  in mod eficient va constitui de asemenea un plus.

Aspectele anterioare joaca un rol important in demararea  afacerii tale, insa nu uita ca, mai presus de toate, ar trebui sa urmaresti satisfactia clientului. Acesta este cel mai bun mod de a atrage noi clienti, miscorandu-ti  riscul de faliment si asigurandu-ti dezvoltarea afacerii si cresterea profitului.

Iata si alte esentiale pentru succesul unei afaceri cu propriul atelier de croitorie>>





Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: idei de afacericroitoriecroitorie la domiciliuafaceri croitorie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Vara aceasta este timpul sa pui bazele propriului business: idei de afaceri care sa te inspire

de Alina Constantinescu
29 Iun 2017
Esti pasionat de afaceri, dar nu stii cum sa faci primul pas catre succes? Ai deja o afacere, dar pasiunea te indruma catre alta? Nimic mai simplu!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]