Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Allianz-Tiriac a platit despagubiri de peste 100 milioane euro

de Bianca Tila 19 Sep. 2022 789
Allianz-Tiriac a platit despagubiri de peste 100 milioane euro
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primul semestru al anului curent, Allianz-Tiriac Asigurari a platit despagubiri de peste 526 de lei (105 milioane de euro) pentru asiguratii sai.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, acum platile pentru clienti au inregistrat cresteri cu aproximativ 50%. Valoarea despagubirilor a fost in crestere pe toate tipurile de asigurare.
 
Printre cele mai mari despagubiri, se numara cea preluata de Allianz- Tiriac, aproximativ 236 milioane de lei in baza asigurarilor auto obligatorii (RCA). De asemenea, despagubirile platite in baza asigurarilor care acopera pagubele la proprietati au insumat 50 milioane de lei, fiind similare ca valoare cu platile efectuate pentru serviciile medicale (consultatii, interventii chirurgicale, etc.) in  baza asigurarilor de sanatate.
 
La finalul lunii iunie 2022, Allianz-Tiriac a avut pe langa despagubirile platite, aproximativ 3 miliarde de lei in rezerve tehnice.
 
In ceea ce priveste vanzarile, Allianz-Tiriac a incheiat primul semestru din 2022 cu prime brute subscrise de aproximativ 1,6 miliarde de lei. Comparativ cu aceeasi perioada din 2021, in primul semestru s-au inregistrat cresteri cu de doua ori mai mult. Toate liniile de asigurare au sustinut acest avans, insa cele mai importante cresteri s-au afisat pe segmentul asigurarilor RCA, de viata, sanatate si agro.
 
Comparativ cu primul semestru 2021, subscrierile din asigurarile auto s-au triplat. Dinamica a fost influentata de efectul conjunctural din piata RCA.
 
De asemenea, evolutia subscrierilor de viata demonstreaza o schimbare structurala si materializarea potentialului de crestere pe acest segment. Vanzarile de asigurari de viata au inregistrat cresteri de aproximativ 20% in primul semestru din acest an. In portofoliul Allianz-Tiriac, cresterea este alimentata de extinderea numarului de clienti si de majorarea sumei asigurate. 
 
Cea mai mare suma asigurata de Allianz-Tiriac pe o polita de viata emisa in 2022 se ridica la 2,7 milioane de lei. 
 
Allianz- Tiriac a obtinut un profit operational de 99 milioane de lei in primele sase luni din acest an pe fondul cresterilor vanzarilor si al platilor catre asigurati. La nivelul ratei daunei se observa cresterea cu trei puncte procentuale. Totusi, presiunea daunalitatii a fost compensata prin eficientizarea activitatii si reducerea costurilor de operare.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: allianz-tiriacasiguraridespagubiri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]