Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenda de 2 milioane de euro pentru o recunoscuta companie aeriana

de Bianca Tila 15 Iul. 2022 1057
Amenda de 2 milioane de euro pentru o recunoscuta companie aeriana
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a realizat in urma sesizarilor depuse de consumatori si reactiilor din media o actiune de control. In decursul lunii iunie, operatorul economic Blue Air Aviaton SA a fost supus unor verificari.

Blue Air a anulat 11.289 de zboruri in perioada 30.04.2021 - 30.04.2022, corespunzandu-le 178.405 de rezervari pentru care s-au efectuat plati in valoare totala de 66.585.967. In acest caz, a fost constituita o comisie speciala la nivelul Autoritatii pentru stabilirea sanctiunilor. Verificarile s-au realizat in conformitate cu prevederile Directivei europene Omnibus, in urma publicarii in Monitorul Oficial a Ordinului presedintelui ANPC, ce mentiona procedura de urmat in acest caz.
 
Dupa studierea atenta a rezultatelor controalelor, ANPC a deliberat. Aceasta a decis aplicarea unei santiuni contraventionale cu amenda in valoare de 2 milioane de euro. Avand in vedere aspectele analizate in urma verificarilor si inexistenta cifrei de afaceri declarate a operatorului economic, stabilirea unei amenzi in procent a fost imposibila. 
 
Amenda pe care compoania trebuie sa o achite este echivalenta in lei la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei, 9.882.200 lei, in conformitate cu prevederile art. 154 (2) din Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
"Odata cu aplicarea acestei amenzi contraventionale, echipa de control a propus, iar presedintele ANPC, prin ordin, a dispus ca sanctiune complementara, masura privind incetarea contractului si restituirea contravalorii serviciilor anulate si a compensatiilor aferente in termen de maximum 10 de zile cu respectarea optiunii consumatorilor si cu raportare la toate rezervarile anulate si pentru care operatorul economic nu a procedat la restituirea corespunzatoare a sumelor datorate, inclusiv compensatii, in urma anularii zborurilor survenite ulterior datei de 30.04.2022", scrie Bursa.
 
Pe masa autoritatii s-a aflat si masura de a nu mai pune la dispozitie consumatorilor oferte de zbor pentru care Blue Air nu dispune de dotarile necesare efectuarii acestora. Compania este obligata sa respecte intocmai conditiile si caracteristicile declarate.
 
In urma abaterilor constante ce vizeaza atat cosumatorii din Romania, cat si pe cei din UE, ANPC prin Directia Generala Control Supraveghere Piata si Armonizare Europeana a transmis o alerta Comisiei Europene si autoritatilor omologate ANPC din celelalte statele membre. In acest sens, la nivel european se solicita verificarea incalcarilor similare de legislatie, altele decat cele reclamate la ANPC. De asemenea, se solicita si masuri de asigurare a respectarii legislatiei importriva unor astfel de abateri ale companiei Blue Air Aviaton SA.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: blue airamendaanpc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]