Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BMW Group investeste 1,7 miliarde de dolari in vehicule electrice si baterii

de Bianca Tila 20 Oct. 2022 643
BMW Group investeste 1,7 miliarde de dolari in vehicule electrice si baterii
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

BMW Group se alatura dezvoltarii cu un plan de investitii de 1,7 miliarde de dolari. Compania intentioneaza sa intre pe piata verde, investind in operatiunile sale din SUA, pentru a construi vehicule electrice si baterii, transmite CNBC.

In ceea ce priveste bugetul, acesta va include o investitie de 1 miliard de dolari pentru pregatirea productiei de vehicule electrice, la fabrica existenta a producatorului de automobile, Spartanburg, din Carolina de Sud. De asemeena, restul de 700 de milioane de dolari vor fi investiti intr-o noua unitate de ansamblare a bateriior de inalta tensiune, in Woodruff, din apropiere.
 
Asteptarile producatorului auto sunt de a produce cel putin sase modele complet electrice in SUA, pana in anul 2030.
 
Anuntul investitiei a fost facut in unitatea din Spartanburg, locul in care sunt produse, in prezent, SUV-uri BMW X si module de baterii litiu-ion pentru cele doua vehicule electrice hibride plug-in ale sale.
 
In cusul acestui an se asteapta sa inceapa productia noului BMW XM hibrid-electric.
 
"In viitor, va fi, de asemenea, un motor major pentru strategia noastra de electrificare si vom produce aici cel putin sase modele complet electrice BMW X pana in 2030", a declarat Oliver Zipse, presedintele BMW.
 
De asemena, compania a anuntat un acord pentru achizitionarea de celule de baterie de la compania japoneza Envision AESC. Astfel, va construi o noua fabrica de celule de baterii in Carolina de Sud pentru aprovizionarea fabricilor BMW.
 
Estimarile arata ca instalatia Envision AESC va avea o capacitate de productie anuala de 30 gigawati ora. Aceste date sunt in conformitate cu planurile altor producatori auto si furnizori de baterii pentru fabricile din SUA, potrivit BMW.
 
Noua fabrica va necesita o investitie de miliarde de dolari, potrivit purtatorului de cuvant a Envision AESC. De asemenea, locul unde va fi amplasata fabrica ar trebui sa fie anuntat pana la sfarsitul acestui an.
 
Compania a anuntat, in luna aprilie, ca va cheltui doua miliarde de dolari pentru a construi o a doua fabrica din SUA, in Kentucky. Prima sa fabrica, din Tennessee, aprovizioneaza Nissan Motor.
 
"Celalalt client major al sau este BMW din SUA, avand loc discutii in desfasurare cu un numar de producatori si parteneri globali de automobile", a spus purtatorul de cuvant.
 
De asemenea, BMW a anuntat ca vor fi construite patru fabrici suplimentare de celule de baterii in Europa si China. Compania face acest pas pentru a satisface cererea de celule de baterii de urmatoarea generatie.
 
Aceste anunturi fac parte din cateva investitii de mai multe miliarde de dolari in productia de vehicule electrice si baterii din SUA. Producatorii de autovehicule se confrunta cu reglementari stricte de aprovizionare, care fac parte din Legea de reducere a inflatiei si din Acordul SUA-Mexic-Canada, fostul Acord de Liber Schimb din America de Nord.
 
Aceste politici au marit cerintele pentru piese si materiale auto din surse nationale, pentru evitarea tarifelor si calificarea stimulentelor financiare.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bmw groupbmwbmw hibridinvestitii bmwvehicule electrice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]