Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum functioneaza piata crypto?

de Idei de afaceri 29 Mai. 2023 1224
Cum functioneaza piata crypto?
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Criptomoneda este o moneda digitala descentralizata care functioneaza datorita unui sistem de verificare a tranzactiilor. Aceste tranzactii sunt inregistrate intr-un raport digital denumit blockchain prin intermediul unui proces denumit minare.

Afla mai multe detalii despre criptomonede cu ajutorul ghidului complet "Criptomonede. Ghid practic pentru incepatori"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

De ce este criptomoneda valoroasa?

Gandeste-te la o moneda de aur. De ce este ea valoroasa?

Pentru ca este facuta dintr-un metal rar (aflat intr-o cantitate limitata), durabil in timp, imposibil de falsificat si care se obtine greu, printr-un proces laborios si mare consumator de resurse (minerit). Daca aurul s-ar gasi pe toate drumurile, oamenilor nu le-ar mai pasa de el si nu i-ar mai acorda nicio valoare.
 
Ei bine, bitcoin este ceva similar: un bun disponibil intr-o cantitate limitata, imposibil de falsificat si care se obtine greu, printr-un procedeu numit tot minerit. Din acest motiv, si el este valoros si poate fi folosit pe post de moneda, de bani. Doar ca, spre deosebire de aur, el nu are forma fizica, e 100% digital. Si aici e si marea problema: tocmai pentru ca este 100% digital, el e mai greu de inteles si de acceptat pe scara larga, tehnologia complexa din spatele lui ii sperie pe multi.
 


 

Ce este un portofel de criptomonede?

Portofelele de criptomonede sunt considerate ca respecta un protocol de securitate maxima, stocandu-si criptomonedele in cel mai sigur mediu de stocare posibil. Este ideal atat pentru conturile mari, cat si pentru cele mici, oferind tuturor siguranta ca banii vor fi protejati impotriva furtului in cel mai eficient mod.

Folosirea unui portofel extern de criptomonede inseamna ca doar tu iti poti accesa monedele virtuale pe care le detii. Accesul privat la fonduri, care apartine in exclusivitate detinatorului, il face o alegere atractiva inclusiv pentru utilizatorul obisnuit.

Modalitati de investitie in criptomonede

Investitia in criptomonede se poate face prin doua modalitati:
 
I. Achizitionarea unei criptomonede deja existente 
 
II. Investitie in lansarea unei criptomonede noi – ICO (Initial Coin Offering)
 
Prima modalitate se refera la faptul ca investitia se face prin intermediul exchange-urilor. Pentru a putea accesa un astfel de exchange, utilizatorul trebuie sa isi creeze un portofel virtual, care poate fi accesat de catre utilizator printr-un cod unic, denumit cheie privata.

Aceasta modalitate este reprezentata de achizitionarea criptomonedelor de la schimburi, precum achizitionarea de Bitcoin de la un schimb cum ar fi Currency.com. Prin aceasta modalitate, este posibil sa detineti criptomoneda si sa asteptati ca pretul sa creasca astfel incat, sa vindeti pentru a face un profit.

De retinut este ca piata poate merge impotriva asteptarilor, iar pretul ar putea sa scada, in accest mod ati putea sa pierdeti. Se poate sa se achizitioneze Bitcoin de la bancomate de  criptomonede, direct din contul PayPal, sau direct de la detinatori, folosind instrumente peer-to peer.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cryptocriptomonedeghid pentru incepatori - criptomonede

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]