Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google Street View: Peste 220 miliarde de imagini 360 de grade din intreaga lume

de Bianca Tila 24 Mai. 2022 718
Google Street View: Peste 220 miliarde de imagini 360 de grade din intreaga lume
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Serviciul Street View de la Google implineste astazi 15 ani de la aparitie. Aceasta perioada este marcata de masini echipate cu camere. Acestea au preluat peste 220 de miliarde de imagini 360 de grade si au parcurs o distanta ce echivaleaza cu mai mult de 400 de calatorii in jurul lumii, informeaza compania intr-un comunicat.

Google a fost fondat de Larry Page si Sergey Brin in anul 1998. In prezent, compania a ajuns la peste 50.000 de angajati la nivel global, oferind o gama larga de produse si platforme precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome si Youtube. Alphabet a devenit companie-mama pentru Google in 2015.
 
"Street View a inceput ca idee a unuia dintre fondatorii Google, Larry Page, de a realiza o harta 360 de grade a intregii lumii, prin intermediul careia oamenii sa exploreze o zona ca si cand s-ar afla pe strada, chiar din fata computerului. Primele imagini Street View au fost publicate in 2007. De atunci, masinile Street View echipate cu camere au preluat peste 220 de miliarde de imagini 360 de grade si au parcurs peste 16 milioane de kilometri - echivalentul a peste 400 de calatorii in jurul lumii, iar camerele Street View au ajuns si sub pamant sau in oceane, in spatiu sau in numeroase obiective culturale.

Astazi, Street View implineste 15 ani si marcheaza acest moment prezentand cele mai populare locuri pe Street View in lume si in tara noastra, cele mai noi colectii de imagini Street View si noutatile tehnologice ale platformei si instrumentelor utilizate pentru preluarea imaginilor", noteaza compania.
 
Serviciul Street View este disponibil in Romania din 2010. Atunci au fost publicate primele imagini din cele mai importante orase.
 
Acoperirea serviciului la nivelul intregii tari s-a realizat in 2012, moment in care au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orase si sute de obiective turistice, potrivit sursei citate. In Romania, extinderea Street View in Romania a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orase si adaugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul National Brukenthal sau fluviul Dunarea.
 
Peste 1.500 km de canale si drumuri din Delta Dunarii au fost fotografiate in 2018. Acest lucru s-a realizat pentru ca orice persoana cu conexiune la Internet sa poata explora virtual frumusetile ei prin imagini Street View. In 2021 a avut loc cea mai recenta actualizare a imaginilor Street View in Romania, cand au fost preluate imagini din cele mai importante orase si zonele adiacente acestora, precum si soselele care le conecteaza.  
 
La momentul de fata, masinile Google Street View se afla in Romania pentru actualizarea imaginilor din reteaua de drumuri publice si peste 120 de orase. La nivel global, cea mai vizitata tara pe Street View este Indonezia, urmata de SUA si Japonia. In top 10 se mai afla si destinatii europene precum Spania, Italia si Franta, Romania fiind pe locul 33.
 
Locurile care se bucura de cele mai multe accesari prin Street View sunt Burj Khalifa din Dubai, Turnul Eiffel din Paris si Taj Mahal din India.
 
"Sarbatoarea implinirii a 15 ani aduce si o serie de noutati in tehnologia Street View. Astfel, Google anunta o noua generatie de camera Street View, care va permite noi colectii si actualizari de imagini mai frecvent, fara compromisuri la nivelul calitatii imaginii. Noua camera, aflata la nivel de prototip, va incorpora toata tehnologia si capabilitatile existente acum pe masina Street View, insa va fi portabila, cantarind doar 7 kg. 
 
Camera va putea fi adaptata pentru preluarea oricarui tip de imagini si va putea fi instalata pe orice masina cu bare pe capota, iar operarea ei se va face de pe smartphone", mentioneaza compania americana.
 
De putin timp, este disponibila pe mobil (Android si iOS) optiunea de istoric al imaginilor Street View. Aceasta era functionala doar pe desktop. Acum, oricine poate vedea in sectiunea Street View a aplicatiei mobile Google Maps cum a evoluat un loc in demersul anilor, cu ajutorul imaginilor preluate in timp. 
 
Google va publica o serie de colectii de imagini Street View a unor obiective turistice si locuri cunoscute in intreaga lume, precum Piramidele din Meroe (Sudan), Domul din Milano, Complexul Invalizilor din Paris sau Feriboturile din Sydney, Australia.
 
Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, disponibil in peste o suta de tari si teritorii din toata lumea. De asemenea, acesta este disponibil in Google Earth si aplicatia Google Maps pentru smartphone-uri.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: googlestreet viewgoogle street viewgoogle maps

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]