Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hornbach inregistreaza rezultate record

de Bianca Tila 15 Iun. 2022 1092
Hornbach inregistreaza rezultate record
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Hornbach afiseaza rezultate record in 2021 - 2022. Cererea mare continua si in sezonul de primavara 2022/23, societatea confirmand cifrele preliminare publicate in luna martie pentru exercitiul financiar 2021/22.

Cifra de afaceri record a Grupului este de 5,9 miliarde de euro, avand in vedere cresterea puternica si continua a cererii din partea clientilor. Rezultatul operational ajustat al Grupului (EBIT ajustat) este in crestere cu 11% la 362,6 miliarde de euro, fata de anul precedent 2019/20.
 
Cresterea dividentelor propuse este de 2,40 euro. In prezent, se inregistreaza un inceput promitator al sezonului de primavara 2022/23, gestionand cu succes provocarile externe si ale inflatiei.
 
Cererea ridicata si sustinuta de produse de construtii de bricolaj a condus Grupul Hornbach la rezultate record. Compania a reusit cu succes sa castige cote pe piata suplimentare pe pietele-cheie datorita strategiei ICR de lunga durata, a gestionarii restrictiilor in pandemie si a provocarilor legate de supply chain.
 
Vanzarile nete au crescut cu 7,7%, pana la 5.875 milioane de euro, comparativ cu anul precedent. Astfel, EBIT ajustat a crescut cu 11,1%, pana la 362,6 milioane de euro fata de anul precedent.
 
"Rezultatul per actiune a crescut la 12,48 euro, de la 10,33 euro in exercitiul financiar 2020/21 (+20,8%). Prin urmare, la Adunarea Generala a Actionarilor Holdingului Hornbach din data de 8 iulie 2022 se va propune o crestere a dividendelor la 2,40 euro (2,00 euro in anul precedent). Perspectivele pentru exercitiul financiar 2022/23 raman prudent optimiste, pe fondul cresterii incertitudinilor geopolitice si al cresterii preturilor", scrie Economica. 
 

Profitul Hornbach

Se asteapta ca vanzarile sa continue sa se dezvolte dinamic, din partea Consiliului de Administratie al Grupului Hornbach. De asemenea, se asteapta si ca rezultatul sa ramana usor sub valoarea record.
 
"Si cel de-al doilea an de pandemie ne-a pus pe toti la grea incercare. Dar partea pozitiva este ca tendinta clientilor de a se concentra asupra propriei case este inca intacta, chiar si dupa ce restrictiile au fost din nou ridicate. 
 
Inca o data, am reusit sa profitam de oportunitatile aparute in urma crizei si sa iesim si mai puternici din aceasta situatie. 
 
Acest lucru se datoreaza unui numar de trei factori de succes foarte importanti: strategia noastra de digitalizare si ICR de lunga durata si superioara concurentei – adica imbinarea eficienta a ofertelor stationare si digitale – conceptul nostru de logistica flexibila, inclusiv achizitiile si aprovizionarea orientate spre viitor, precum si angajamentul neobosit al celor aproape 25.000 de angajati", a comentat Albrecht Hornbach, presedintele Consiliului de Administratie al Hornbach Management AG.
 
Profitabilitatea este influentata de provocarile externe, insa Horbcah preconizeaza o cerere crescuta in continuare.
 
Se preconizeaza ca vanzarile consolidate ale concernului in exercitiul financiar 2022/23 vor depasi nivelul inregistrat anul precedent. De asemenea, rezultatul ajustat in functie de efectele veniturilor neoperationale (EBIT ajustat) se prevede a fi sub rezultatul bun al exercitiului financiar, din cauza incertitudinilor geopolitice continue si a cresterilor de pret asociate pentru produse si servicii.
 
"Mediul economic ramane volatil, ceea ce face ca o prognoza precisa pentru exercitiul financiar 2022/23 sa fie mult mai dificila. 
 
Desi credem ca alte inchideri in urma reglementarilor Covid sunt putin probabile, provocarile legate de inflatie, supply chain si disponibilitatea produselor au continuat sa creasca in ultimele luni. Echipele Hornbach lucreaza din greu pentru a asigura o buna disponibilitate a produselor pentru clientii nostri la preturi rezonabile. 
 
Ne mentinem pozitia de lider in materie de preturi pe toate pietele si monitorizam indeaproape evolutiile externe.
 
Ca o nota pozitiva, cererea clientilor ramane ridicata, iar nevoia de renovari eficiente din punct de vedere energetic a devenit si mai urgenta, avand in vedere cresterea preturilor la energie si tranzitia catre energie regenerabila si emisii reduse de carbon", a subliniat Karin Dohm, director financiar al Hornbach Management AG.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: hornbachprofitrezultate record

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Grupul MedLife afiseaza un profit net scazut

de Bianca Tila
26 Aug 2022
Cifra de afaceri in primele sanse luni ale Grupului MedLife a fost in valoare de 865 milioane de lei, in crestere cu 28% fata de primul semestru din...

OMW Petrom: Profit net de 5 ori mai mare in primul semestru

de Bianca Tila
28 Iul 2022
OMW Petrom a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit net in crestere cu 374%, la 4,646 miliarde de lei. In perioada similara a anului...

OMV Petrom, venituri record: si-a triplat profitul net

de Bianca Tila
29 Apr 2022
In primul trimestru al acestui an, OMV Petrom a reusit sa obtina o crestere a profitului net. Estimarile sunt de aproximativ 1,748 miliarde de lei,...

Pandemia prinde bine la afaceri: Rolex si-a dublat profitul

de Bianca Tila
18 Apr 2022
Rolex este un importator ce se bucura de succes, chiar si in perioade dificile. Business-ul si-a dublat in cei doi ani de pandemie veniturile, la 70...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]