Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jumbo inregistreaza scaderi in Romania

de Bianca Tila 10 Iun. 2022 1090
Jumbo inregistreaza scaderi in Romania
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jumbo continua sa scada, pentru a cincea luna consecutiv, reteaua locala de magazine inregistreaza cea mai slaba performanta la nivelul grupului. De la inceputul anului Jumbo Romania a marcat vanzari mai scazute cu aproximativ 8%.

Jumbo este un retailer grec de jucarii si decoratiuni interioare. Este prezent in Romania cu 15 hipermarketuri prin care a raportat vanzari cu aproximativ 6% mai mici pe piata locala in luna mai, comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, dupa un declin de 2% in aprilie.
 
De la inceputul anului, Jumbo Romania a inregistrat vanzari cu aproximativ 8% mai mici, comparativ cu un avans de 17% la nivel de grup. In fiecare luna din acest an, subsidiara romaneasca a raportat scaderi.
 
Despre scaderi nu putem vorbi in celelalte tari in care lantul de magazine activeaza. In Grecia unde are loc cea mai mare piata pentru grup, vanzarile au crescut cu 29% in primele cinci luni ale acestui an. De asemenea, vanzarile din Cipru au avut o evolutie similara. Insa, Bulgaria este singura tara care a consemnat un declin de 0,8%.
 
Jumbo opereaza 81 de magazine fizice, 52 in Grecia, 15 in Romania, 9 in Bulgaria si 5 in Cipru. De asemenea, retailerul are si doua magazine online.
 
Planurile de extindere in Romania au fost revizuite de catre companie. Au fost luate in vedere conditiile de piata dificile, inclusiv pe fondul problemelor de aprovizionare si al inflatiei ridicate, ce afecteaza cererea.
 
In acest sens, compania a anuntat ca va deschide un singur nou magazin in Romania in acest an, amanand pentru anul 2023 lansarea magazinului din Iasi si a magazinului online.
 
Jumbo anticipeaza deschiderea viitorului hipermarket din Sibiu pana la sfarsitul anului. Pe langa cel din Iasi, reteaua locala ar uma sa fie extinsa cu inca un magazin anul viitor.
 

Jumbo 

Jumbo este un retailer de jucarii si decoratiuni interioare, de origine greaca. Compania se ocupa cu comert cu amanuntul si este prezent in noua tari. In afara de jucarii, magazinele pun la dispozitie produse pentru ingrijirea copiilor, produse pentru locuinte si rechizite.
 
Primul magazin Jumbo a venit la noi in tara in 2013, la Timisoara. In prezent, compania a ajuns sa detina 15 magazine in Romania.
 
Compania a fost fondata in noiembrie 1986 la Atena, Grecia. In 2020, Jumbo se bucura de un venit net de 138,7 milioane de euro cu 6.644 de angajati.

Retailerul functioneaza in Macedonia si Albania in sistem de franciza. 
 
Magazinele Jumbo din Romania au avut vanzari nete de 8.8 milioane de euro si un profit de 2.14 milioane de euro in anul fiscal 2013/2014. De asemenea, in urmatorul an a inregistrat un profit net de 5.54 milioane de euro, avand vanzari in valoare de 24.8 milioane de euro. 
 
Reteaua de magazine a ajuns la sase unitati active pe piata romaneasca la mijlocul anului 2015. Atunci, numarul de angajati detinuti de catre retailer era la sfarsitul lunii iunie de peste 400 de persoane.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: jumbojumbo romaniavanzarile scad

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]