Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lensa inregistreaza o crestere accelerata

de Bianca Tila 25 Aug. 2022 829
Lensa inregistreaza o crestere accelerata
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lensa inregistreaza o crestere accelerata de 68% in primele sase luni ale acestui an. Veniturile din magazinele fizice si din cel online au afisat 58 milioane de lei.

In primele sase luni ale anului curent, cifra de afaceri a retailerului de optica Lensa a afisat o crestere de 68% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, potrivit unui comunicat remis Bursa.
 
In aceeasi perioada a anului trecut, Lensa inregistra venituri de peste 34 milioane de lei.
 
In acest an, strategia de expansiune a companiei a fost accelerata, reusind sa deschida 10 magazine noi. Lensa a investit in perioada ianuarie - iunie 2022 aproximativ 1,2 milioane de euro. Astfel, noile showroomuri au fost deschise in Bacau, Braila, Buzau, Suceava, Bucuresti, Targoviste si Constanta.
 
In ceea ce priveste magazinele fizice Lensa, acestea depasesc suprafata de 100 mp, fiind dotate cu cel putin un cabinet optometric in care clientii pot efectua oricand o consultatie optometrica complet gratuita.
 
"Rezultatele inregistrate in primele sase luni ale acestui an au fost conform asteptarilor noastre. Daca pastram trendul de crestere, avem sanse sa depasim obiectivul de vanzari de anul acesta, care se pozitioneaza la circa 19 milioane de euro. 
 
Ne dorim sa raspundem cererii clientilor nostri, asadar am accelerat si mai mult procesul de expansiune. Obiectivul de dezvoltare estimat pentru jumatatea anului, care prevedea inaugurarea a cel putin inca noua magazine Lensa a fost depasit. 
 
Am incheiat primul semestru cu 10 noi magazine si ne propunem lansarea altor noua magazine pana la finalul acestui an, astfel incat sa ajungem la o retea de 35 de unitati la nivel national", a declarat Daniel Craciun, CEO si fondator Lensa.
 
In ceea ce priveste distributia vanzarilor, cea mai ridicata pondere se inregistreaza in reteua de magazine fizice. Evolutia categoriilor de produse se mentine similara cu cea din intervalul ianuarie - iunie 2021.
 
Cresterea pentru ochelarii de vedere este in crestere de an la an, astfel segmentul pe care Lensa figureaza afiseaza cea mai mare pondere din sectorul vanzarilor. Acest fapt consemneaza o evolutie de aproximativ 80%. 
 
In acest clasament, locul doi este ocupat de ochelarii de soare, in crestere cu 63%, urmati de lentilele de contact, in crestere cu 40%, potrivit comunicatului.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: lensacrestere accelerata58 mil lei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]