Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua investitie pe piata tehnologiei

de Bianca Tila 27 Iun. 2022 723
O noua investitie pe piata tehnologiei
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Filiala Alro anunta o investitie de 10 milioane de euro in tehnologia noua. Filiala Vimetco Extrusion a finalizat instalarea unei noi prese de extrudare, ca urmare a investitiei. Alro este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa, tinand cont de capacitatea de productie.

Investitia depusa a dus la instalarea unei noi prese de extrudare de ultima generatie. Vimetco Extrusion a anuntat testarea noului echipament prin extrudarea primei bare. Pe planul grupului, aceasta noua linie automata este a treia, noua presa sustinand strategia firmei de crestere a capacitatii de productie. Grupul doreste scalarea pentru produsele din aluminiu cu valoare adaugata mare.
 
"Acestia mentioneaza ca noua tehnologie este foarte eficienta in ceea ce priveste capacitatile de productie si consumul redus de energie. Astfel, intregul proces este automatizat, putand extruda profile pana la o lungime de 60 de metri, cu o viteza de 50 de metri/minut, avand in acelasi timp cel mai mic consum de gaz garantat de pe piata si fiind dotat cu un sistem eficient de economisire a energiei, precum si cu zone de racire cu apa si aer operate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele", potrivit Economedia.
 
Noua investitie va ajuta la cresterea capacitatii de productie anuala Vimetco Extrusion cu 11.000 tone. Astfel, grupul va atinge o capacitate anuala totala de 35.000 de tone pana la sfarsitul anului curent.
 
Alro este inclusa in Vimetco, un producator global de aluminiu primar. De asemenea, in structura actionarilor Alro intra Vimetco PLC cu 54,19%, Paval Holding cu 23,21%, Fondul Proprietatea cu 10,21% si altii cu 12,38%. 
 
Printre companiile care fac parte din Grupul Alro se numara Alro (producatorul de aluminiu), Alum (producatorul de alumina), Sierra Mineral Holdings I, Ltd. (societate de extractie a bauxitei), Vimetco Extrusion S.R.L. (producator de aluminiu extrudat), Conef S.A. (societate de tip holding si de management), Global Aluminium Ltd. (societate de tip holding), Bauxite Marketing Ltd (marketing), Vimetco Trading (vanzari de aluminiu). 
 
Cu ajutorul acestei structuri, Grupul a creat propriul lant de productie integrat, unde asigura materiile prime pentru Alro.
 

Alro

Acest business se numara printre cei mai mari producatori de aluminiu integrati vertical din Europa. Dupa capacitatea de productie instalata, Alro inregistreaza 35.000 de tone de aluminiu reciclat pe an. Totodata, are o capacitate de 335.000 de tone de aluminiu turnat pe an, diverse facilitati de procesare estimate la 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald si rece si divizia de extrudare (pentru care s-a investit recent).
 
Uniunea Europeana este o principala piata de desfacere pentru produsele Alro, insa compania are exporturi si in SUA si Asia.
 
Comisia de Indici a Bursei de Valori Bucuresti a aprobat in anul 2019 includerea Alro in BET. Actiunile companiei au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti in anul 1997, Alro reprezentand prima afacere din industria aluminiului prezenta in cei doi indici (BET si BET-TR).
 
Alro si Vimetco Extrusion sunt membre al ASI din anul 2020. ASI - Aluminium Stewardship Initiative este o asociatie internationala ce contribuie la dezvoltarea durabilitatii in sectorul global al aluminiului.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: alrovimetco extrusionaluminiu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]