Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV Petrom, venituri record: si-a triplat profitul net

de Bianca Tila 29 Apr. 2022 1211
OMV Petrom, venituri record: si-a triplat profitul net
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primul trimestru al acestui an, OMV Petrom a reusit sa obtina o crestere a profitului net. Estimarile sunt de aproximativ 1,748 miliarde de lei, un rezultat de peste trei ori mai mare fata de cel de anul trecut din aceeasi perioada a anului, mai exact de 573 milioane de lei.

In trimestrul intai al anului trecut au atins cifra 4,8 miliarde de lei, venituri din vanzari. Astazi inregistreaza, in primul trimestru al anului 2022, cifra de 11,8 miliarde de lei.
 
S-au inregistrat 1,106 miliarde de lei ca rezultat din exploatare, fara a pune elementele speciale in calcul. Acest fapt se datoreaza cresterii preturilor la titei si gaze naturale. Comparativ, anul trecut in primul trimestru au acumulat 311 miliarde de lei. 
 
Din cauza vanzarilor de active si a scaderii naturale intense de zacaminte principale, productia a decazut cu 12,7%. De asemenea, volumul de vanzari de gaze naturale a fost mai scazut cu 11%, cauza fiind reducerea surselor de aprovizionare. In ceea ce priveste productia neta de energie electrica se inregistreaza 0,99 TWh, adica 16% mai mica, avand in vedere revizia planificata pentru intreaga capacitate a centralei Brazi, din luna martie a acestui an. Fata de anul trecut in primul trimestru, unde investitiile totale au fost cu 10% mai mici, acum au acumulat 629 de miliarde de lei.  
 
Zacamantul de gaze de mare adancime Neptun Deep din Marea Neagra este vizat de catre reprezentantii companiei "un proiect nou al Legii Offshore a fost publicat si se afla in prezent in faza de consultare publica. Autoritatile urmaresc aprobarea rapida a acestuia in parlament in prima jumatate a anului 2022. In functie de continutul final si de momentul aprobarii Legii Offshore revizuite, decizia finala de investitie este estimata pentru semestrul intai din 2023. In privinta riscului de reglementare, societatea se afla in dialog cu autoritatile romane pe subiecte relevante pentru industrie. In ultimii ani am observat o serie de initiative fiscale si de reglementare puse in discutie si/sau implementate. Acest lucru sporeste volatilitatea legislativa si influenteaza intreg mediul de afaceri", afirma reprezentatii companiei.
 
Conflictul intre Rusia si Ucraina este monitorizat de catre OMV Petrom pentru a cunoaste orice sanctiuni si contrasanctiuni suplimentare care decurg din acesta. "Societatea analizeaza in mod regulat impactul potential asupra sferei sale de activitate. Intreruperile in fluxurile de marfuri dinspre Rusia spre Europa ar putea determina cresteri suplimentare ale preturilor energiei in Europa, care au atins niveluri record in T1/22, si ar putea accelera riscul de inflatie a costurilor. Sanctiunile impotriva Rusiei si contrasanctiunile emise de Rusia ar putea duce la perturbari in lanturile globale de aprovizionare si la lipsuri, de exemplu, de materii prime, produse agricole si metale si, in consecinta, ar putea creste si mai mult riscul de inflatie", afirma oficialii OMV Petrom.
 
Impactul pandemiei globale de COVID-19 continua asupra evolutiei economiei. Cresterea numarului de cazuri de infectati din intreaga lume din cauza aparitiei unor noi variante ale virusului, impreuna cu intrertuperile in lanturile de aprovizionare si inflatia crescuta pot conduce la intarzierea redresarii asteptate a cererii. "Consecintele pandemiei COVID-19 si ale altor perturbari constatate in prezent, precum si amploarea si durata efectelor asupra economiei nu pot fi estimate intr-un mod credibil la acest moment. OMV Petrom raspunde situatiei facand din sanatatea si bunastarea fiecarui angajat o prioritate principala. Din perspectiva actuala, preconizam ca, pe baza masurilor mentionate mai sus, capacitatea Grupului de a isi continua activitatea nu este afectata", se mai arata in raport.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: omv petromcresteriprofit net

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Grupul MedLife afiseaza un profit net scazut

de Bianca Tila
26 Aug 2022
Cifra de afaceri in primele sanse luni ale Grupului MedLife a fost in valoare de 865 milioane de lei, in crestere cu 28% fata de primul semestru din...

OMW Petrom: Profit net de 5 ori mai mare in primul semestru

de Bianca Tila
28 Iul 2022
OMW Petrom a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit net in crestere cu 374%, la 4,646 miliarde de lei. In perioada similara a anului...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata inregistreaza cresteri de 31,2%

de Bianca Tila
18 Mai 2022
Comertul cu ridicata inregistreaza cresteri la cifra de afaceri in termeni nominali in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2022. Comparativ cu 2021, acum...

Ferma de melci: Suprafata desinata cresterii melcilor

de Ideideafaceri.ro
27 Iun 2012
Ferma pentru cresterea melcilor poate inregistra profituri extrem de serioase, totul datorita unui nivel din ce in ce mai inalt al cererilor peste...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]