Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pandemia prinde bine la afaceri: Rolex si-a dublat profitul

de Bianca Tila 18 Apr. 2022 998
Pandemia prinde bine la afaceri: Rolex si-a dublat profitul
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rolex este un importator ce se bucura de succes, chiar si in perioade dificile. Business-ul si-a dublat in cei doi ani de pandemie veniturile, la 70 de milioane de lei. Marja neta de profit merge spre 20%.

In Romania, Rolex se bucura de doua magazine monobrand, alaturi de un centru service. Unicul importator al marcii este Chronolink, care a obtinut anul trecut afaceri de putin peste 70 de milioane de lei. Astfel, venitul este de 70% mai mare decat cel din anul 2020 si dublu fata de 2019, conform calculelor facute de Ziarul Financiar.
 
In al doilea an de pandemie, in care inflatia a crescut considerabil, profitul net al Chronolink s-a dublat, pana la un pas de 13,5 milioane de lei. Astfel, are o marja neta de profit de 19% si o echipa de doar 13 oameni. Fiecare angajat, in medie, a vandut ceasuri de lux in valoare de 5,4 milioane de lei in 2021.
 
"Orologeria de lux nu merge mana in mana cu economia dat fiind ca cei care cumpara aceste produse sunt cei mai putin loviti de crizele economice, astfel ca disponibilitatea lor de a cheltui bani nu dispare total indiferent de contextul economic. Mai mult, o astfel de achizitie poate fi considerata chiar o investitie dat fiind ca valoarea unui ceas de lux sau a unei bijuterii scumpe nu scade în timp, ba chiar poate creste", scrie Ziarul Financiar.
 
Preturile unui ceas Rolex variaza de la cateva mii de euro la cateva zeci de mii de euro. Pentru colectiile speciale, preturile pot urca mai sus decat cele clasice.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: rolexvenituri dublate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]