de Bianca Tila
01 Iul. 2024
126
Pet sitter-ul a inceput ca o mica activitatea banoasa de weekend, preferata de tinerii care doreau mai multi bani de buzunar. In prezent, ingrijitorul de animale a devenit o profesie in toata regula, o afacere profitabila si plina de beneficii.
In Romania, aceasta afacere a avut un inceput greoi si a cunoscut o apreciere abia in orasele mari, in care oamenii cu animale de companie erau ocupati cu job-ul si nu aveau timpul necesar sa le ofere blanosilor toata atentia.
Multi au inceput sa calatoreasca pe perioade lungi, iar transportul animalelor si stresul pe care acestea il acumuleaza cu schimbarea mediului nu era o varianta ideala.
Astfel, pet sitter-ul a beneficiat de cerere si a devenit popular, mai ales ca acum in spatiul online intalnim numeroase afaceri care ofera plimbari, pensiuni sau servicii de ingrijire pentru blanosii casei.
Ce inseamna pet sitting
Pet sitting-ul consta in ingrijirea unui animal de companie in propriul sau camin sau atunci cand stapanii sunt plecati. De asemenea, persoanele care plimba caini se incadreaza tot in aceasta categorie, avand in vedere ca implica vizita cainilor la domiciuliu.
Ingrijirea animalelor de companie la domiciliul clientului este ceea ce diferentiaza un pet sitter de pet boarders (cazare animale) sau gradinite de catei.
Ce face un pet sitter
Pet sitting-ul ofera diferite servicii pe ora sau zi pentru plimbarea animalului de companie sau supravegherea acestuia la domiciliu.
Aceasta afacere poate fi infiintata sub forma de PFA sau SRL, in functie de cate coduri CAEN are nevoie.
Acest business se poate dezvolta rapid daca serviciile sunt de calitate. De asemenea, cei mai potriviti pentru astfel de activitati sunt iubitorii de animale, care au si experienta.
Cand vine vorba de abilitati specifice, acest domeniu nu are asteptari prea mari. Este suficient sa iubesti animalele si sa te documentezi putin despre ce implica un animal de companie.
Cu fiecare client multumit, animalul de companie te va invata de ce anume are nevoie. Astfel, afacerea te va invata pe tine ce ai de facut in timp ce profiturile vor creste.
Fiecare animal e diferit si dispune de activitati preferentiale. Nu uitati ca si animlele de companie au propria personalitate, incercati sa planificati o vizita de cunoastere, inainte de a accepta un nou animal. Exista situatii in care animalul va poate respinge, iar interactiunea cu acesta va poate afecta.
Cum incep o afacere de pet sitting
Daca esti hotarat sa iti incepi viata de antreprenor, o afacere de pet sitting in care te relaxezi invatand tehnici de vanzare este perfecta. Primu pas pe care trebuie sa-l faci este de a te inregistra la ONRC, pentru a beneficia legal de toate privilegiile.
Poti apela la site-uri dedicate de oferire servicii precum OLX sau poti sa-ti faci un site. Prezenta in online este vitala, mai ales ca potentialii clienti vor incerca sa te gaseasca prima oara online.
Incearca sa faci continut de calitate pe retelele sociale, arata ce activitati prestezi si cum se desfasoara o ora cu alte animale de companie.
Daca ai un site dedicat afacerii tale, clientii tai pot lasa review-uri, fapt care o sa-ti maximizeze profiturile si te va pozitiona in piata drept expert pe acest sector.
Investitiile in aceasta afacere sunt minime, insa poti apela la diferite treat-uri pentru animale, dupa ce vorbesti cu stapanul acestuia. De asemenea, te poti dezvolta spre un salon de ingrijire animale sau pensiune.
Promovarea afacerii tale trebuie sa se concentreze in spatiul online, insa poti apela si la reclama offline, afise prin oras sau la cabinele veterinare.
Daca vorbim de cazarea animalului de companie in propria casa, iti va trebui suficient spatiu, plus jucarii, litiere sau alte consumabile pentru animalele pe care le vei caza.
Hrana animalului de companie va fi furnizata de proprietar sau contra cost de tine. Totusi, este esential sa ai cateva gustari la indemana. In calculul investitiei, poti pune si paturile pentru animale, zona de joaca si custile.
Avantajele unui pet sitter
Pet sitter-ul are numeroase avantaje, avand in vedere ca este propriul sef si isi organizeaza timpul cum doreste. In acest sens, iti las mai jos cateva avantaje.
-
Oportunitate profitabila
-
Nu este necesara nicio abilitate specifica
-
Ideal pentru proprietarii de animale de companie si iubitorilor de animale
-
Ai sansa de a ajuta alti oameni
-
Inceputul este usor
-
Investitia necesita o suma mica
Profitabilitatea unui pet sitter
Afacerea cu animale de companie este una profitabila, avand in vedere ca ai posibilitata unui program flexibil. De asemenea, trebuie sa fiti constienti ca oamenii depun eforturi mari pentru fericirea animalului de companie. Astfel, serviciile voastre vor fi la mare cautare, mai ales in orase cu infrastructura dezvoltata.
In Romania, un pet sitter cere aproximativ 30-80 de lei pe ora. Astfel, cu clientela constanta poti ajunge la profituri foarte bune destul de rapid. Nu te lasa influentat de bani si ofera animalelor de companie si stapanilor o experienta unica. Cu cat te vei axa pe fericirea clientilor, profitul va creste.
De ce sa alegi o afacere de pet sitter
O astfel de afacere iti pune pe masa numai avantaje, ai ocazia de a te plimba cu animale de companie sau de a te juca cu acestea intr-un spatiu linistit. De asemenea, avand un program flexibil vei putea sa-ti organizezi activitatile profesionale si personale.
Cu ajutorul acestui mic business poti evolua rapid si poti intra in viata de antreprenor mult mai repede comparativ cu o afacere clasica care necesita angajati.
de
Bianca Tila Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.
Tags: pet sitterpet sittingavantaje pet sitteranimale de companiepensiune de animale