Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata berii din Romania a scazut cu 10%

de Bianca Tila 05 Iul. 2022 731
Piata berii din Romania a scazut cu 10%
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primele patru luni ale acestui an, piata berii din Romania a inregistrat o scadere de 10%. Berarii sunt de parere ca afacerile au fost afectate de pandemie, inflatie si razboi.

Contextul economic actual a dus la scaderi majore in toate sectoarele, berea a inregistrat o cadere dupa ce preturile la materii prime au crescut.
 
"In Romania, ca si in celelalte tari europene, contextul economic este unul foarte dificil, fiind inca marcat de efecteler crizei sanitare generate de Covid-19, de razboiul din Ucraina, dar si de cresterea accelerata a inflatiei, a preturilor materiilor prime, energiei, gazelor si combustibilului", a declarat Julia Leferman, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei.
 
Comparativ cu 2021 unde au existat perioade de redresare, Raportul Europe Economics despre impactul Covid asupra industriei berii dezvaluie ca sectorul berii a inregistrat doar cresteri moderate ale vanzarilor. Acest fenomen s-a petrecut in conditiile in care sectorul ospitalitatii nu a reusit sa-si revina la nivelul de dinainte de pandemie. 
 
Sectorul Horeca a fost redeschis cu strictete, in timp ce calatorii au trebuit sa respecte reguli intr-o continua schimbare. In acest sens, toate au contribuit la reducerea veniturilor in zona ospitalitgatii si, de asemenea, a berii.
 
Vanzarile de bere din anul precedent in baruri si restaurante au acumulat cu 42 de milioane de hl. Comparativ cu 2019, acesta este sub nivelul obisnuit, reprezentand o scadere de 35%, conform raportului realizat de Europe Economics.
 
Anul precedent, romanii au consumat 16,6 milioane de hl de bere, un volum asemanator cu cel din 2020. Tot atunci, cei mai mari sapte producatori de bere din Romania au investit in sectorul berii. Producatorii furnizeaza aproximativ 85% din cantitatea de bere consumata la nivel local, astfel au investit o valoare totala de 100,5, in crestere cu 28 milioane euro fata de 2020.
 
"Membrii Asociatiei Berarii Romaniei sunt Bergenbier SA, Heineken Romania SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries si Martens, alaturi de microberariile Clinica de bere si Scorillo. Impreuna, cei sapte producatori furnizeaza 85% din cantitatea de bere consumata in Romania. Din Asociatie mai fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania si  Asociatia  Producatorilor de hamei din Romania", scrie Economica.
 
Cifrele anului 2021 arata ca berea are un  potential puternic de redresare a Europei. De asemenea, acest fenomen s-ar realiza cu adoptarea unor masuri fiscale potrivite de catre autoritati. La nivel european, cresterea moderata a acestui sector poate contribui la recuperarea locurile de munca pierdute (mai mult de jumatate), urmand ca alte patru milioane de euro taxe sa fie platite, precizeaza specialistii.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: piata berii romaniascadere 10% berebere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Doi intreprinzatori au pus bazele unei afaceri de succes: microfabrica de bere

de Nita Alina
18 Ian 2017
Laurentiu Banescu si Alexandru Geamanu au investit 250.000 de euro in propria fabrica de bere artizanala, in comuna Maneciu-Ungureni. Cei doi...

A renuntat la job si a inceput o afacere cu bere artizanala

de Alina Constantinescu
21 Sep 2016
Berea artizanala este o alternativa naturala la berea industriala. Spre deosebire de cea din comert, are un gust mai bun si numeroase beneficii...

Super idee de afacere - productia de bere traditionala cu livrare la domiciliu!

de Zenobia Badescu
26 Ian 2015
Pasiunea pentru berea nefiltrata si nepasteurizata a stat la baza acestei super- idei de afacere. "Berea noastra este nefiltrata si nepasteurizata",...

O afacere de succes pentru doi tineri antreprenori - berea romaneasca de Zaganu

de Julian Manescu
25 Sep 2014
Laurentiu Banescu - 35 de ani, a lucrat peste 10 ani in diverse companii multinationale, iar Alexandru - 38 de ani, a profesat in domeniul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]