Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii pot cumpara titluri de stat Tezaur

de Bianca Tila 17 Oct. 2023 54
Romanii pot cumpara titluri de stat Tezaur
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii au posibilitatea de a investi in titluri de stat Tezaur, cu maturitati de 1 si 3 ani, cu dobanzi anuale de 6,25% si 7,25%, incepand de astazi.

Titlurile de stat au valoarea nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata, conform unui comunicat al Ministerului Finantelor.
 
"Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gama variata de optiuni, adaptate nevoilor si preferintelor fiecaruia, incluzand scadente diferite si modalitati multiple de subscriere. 
 
Dincolo de faptul ca nu impozitam veniturile, cred ca acesta este un atu important, ca se adreseaza tuturor categoriilor sociale si poate fi accesat din orice colt al tarii, atat online cat si fizic. Orice roman care vrea ca economiile lui sa-i aduca venituri suplimentare fara sa se expuna riscurilor poate sa apeleze la Tezaur", a declarat ministrul Finantelor, Marcel Bolos.
 
De asemenea, tilturile de stat pot fi cumparate intre 17 octombrie si 9 noiembrie 2023 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitatilor Trezoreriei Statului. 
 
In intervelul 17 octombrie - 10 noimebrie 2023, titlurile pot fi achizitionate de la sediul unitatilor Trezoreriei Statului, iar intre 17 octombrie si 9 noiembrie 2023 in mediul urban si 17 octombrie - 8 noiembrie 2023 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.
 
In ceea ce priveste dobanda, aceasta este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. In plus, titlurile de stat emise in cadrul Programul Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. 
 
Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Astfel, investitorii pot anula subscrierile deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
 
Titlurile de stat sunt eligibile persoanelor fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investitie sunt neimpozabile.
 
In acest sens, fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: titluri de statinvestitietezaur

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

O noua investitie pe piata tehnologiei

de Bianca Tila
27 Iun 2022
Filiala Alro anunta o investitie de 10 milioane de euro in tehnologia noua. Filiala Vimetco Extrusion a finalizat instalarea unei noi prese de...

Produsele handmade - cea mai profitabila afacere la domiciliu. O investitie de succes in Romania!

de Alina Constantinescu
16 Feb 2018
Fie ca va doriti un obiect realizat exact pe gustul dumneavoastra, fie ca vreti sa-i bucurati pe ceilalti, conceptul handmade inseamna o activitate...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Cresterea gainilor Brahma: investitie mica si profit din primul an

de Alina Constantinescu
04 Nov 2020
Stim cu totii importanta pe care produsele de origine animala le au in alimentatia noastra. O ferma ecologica de gaini este o afacere cu un viitor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]