Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Wizz Air asteapta sa-si reduca activitatea

de Bianca Tila 12 Iul. 2022 957
Wizz Air asteapta sa-si reduca activitatea
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania aeriana low-cost, Wizz Air, asteapta sa fie nevoita sa reduca zborurile in acest sezon. Lipsa fortei de munca si a grevelor de pe aeroporturile europene sunt cauzele acestui fenomen, potrivit Reuters.

Aceste probleme pe care le intampina compania au influentat si actiunile la bursa ce se intalnesc cu un declin de aproximativ 5%.

Operatorul aerian spera sa isi revina la productivitatea anterioara Covid 19 si sa ajunga la utilizarea deplina a aeronavelor sale in acest an, a declarat in iunie directorul general al companiei, Jozsef Varadi.
 
In prezent, lucrurile nu stau foarte bine pentru companie. Aceasta a declarat ieri ca se asteapta la o reducere cu inca 5% in aceasta vara. Planificarea prezenta vrea sa atenueze "perturbarile externe in curs".
 
Ulterior problemelor cauzate de varianta Omicron a coronaviruslui, cererea de calatorii a revenit. Numeroase companii aeriene au fost de parere ca in perioada iulie - septembrie isi vor spori profitul cu ajutorul dorintei calatorilor de a merge in vacante.
 
Mii de zboruri au trebuit anulate din cauza grevelor si a lipsei de personal. In aceasi masura, in aeroporturile importante din Europa se formau cozi lungi. Pentru a compensa costurile mai mari ale combustibilului, companiile aeriene au majorat tarifele. Din cauza inflatiei, pilotii si echipajele de cabina au pledat pentru salarii mai mari.
 
Saptamana trecuta a fost una dificila pentru compania aeriana scandinava SAS. Aceasta a anulat sute de zboruri din cauza neintelegerilor cu pilotii asupra unui nou contract colectiv.
 
De asemenea, Marea Britanie a prezentat diverse planuri pentru industria aviatiei, inclusiv ajutor in recrutarea personalului. Heathrow, cel mai aglomerat aeroport al tarii, a cerut joi anularea a 30 de zboruri programate din cauza numarului de pasageri care depasea capacitatea aeroportului.
 
Aceasta situatie a atras atentia, aeroportul Heathrow cerandu-si scuze pentru serviciile "inacceptabile" din ultimele saptamani. De asemenea, acesta a semnalat ca ar putea reduce numarul de zboruri in continuare.
 
Wizz Air este listata la bursa din Londra si a raportat o pierdere operationala de 285 de milioane de euro in primul trimestru. Compania a declarat ca se asteapta la o revenire de profit in trimestrul actual. 
 
In ceea ce priveste factorul de incarcare, acesta masoara cat de bine ocupa o companie aeriana locurile disponibile. Asadar, compania a spus ca se observa o imbunatatire in luna iulie, pana la peste 90%.
 
Wizz Air este o companie aeriana low-cost maghiara, dtinuta de Wizz Air Holdings Plc. Aceasta se bazeaza pe zboruri in Europa. In 2018, compania ajunsese cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: wizz aircompanii aerieneanulare zboruri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]