Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zentiva: Cifra de afaceri creste

de Bianca Tila 01 Sep. 2022 925
Zentiva: Cifra de afaceri creste
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zentiva a inregistrat o cifra de afaceri de 553,8 milioane de lei in semestrul I din acest an. Comparativ cu anul trecut, acum este in crestere cu 8%, conform unui comunicat remis Bursa.

In ceea ce priveste vanzarile, cele mai importante cresteri au fost inregistrate pentru produsele fara prescriptie, pentru raceala si gripa +78%, pentru sistemul digestiv +14,8% si pentru sistemul nervos central +6,7%.
 
Grupul de companii Zentiva din Romania a lansat in primele sase luni ale acestui an, opt medicamente cu prescriptie, trei dintre acestea fiind in aria terapeutica - oncologie, iar celelalte adresandu-se hematologiei, cardiologiei si afectiunilor metabolice.
 
De asemena, in aceeasi perioada, compania a investit in total 2,2 milioane de euro in modernizarea si extinderea capacitatilor de productie.
 
"Cele doua fabrici de medicamente pe care le detinem la Bucuresti cumuleaza cea mai mare productie de medicamente din Romania. Dorim sa continuam sa ne dezvoltam sustenabil pentru a creste accesul milioanelor de pacienti din Romania si nu numai, la medicamente moderne, eficiente. 
 
Suntem datori sa cautam solutii care sa valorifice capacitatea de productie. In conditiile dificile de piata actuale, cu cresteri generalizate de costuri si de taxare excesiva, suntem nevoiti sa facem mai multe eforturi pentru a mentine sanatatea economica a companiilor si angajamentul nostru fata de pacienti, angajati, parteneri si comunitate. 
 
Multumesc colegilor pentru dedicarea lor de a gasi permanent solutii la provocarile din piata si solicit o implicare pragmatica si eficienta din partea autoritatilor pentru securizarea productiei de medicamente in Romania", a declarat Simona Cocos, Director General Zentiva Romania si Republica Moldova.
 
In semestru I din 2021, volumele de export au crescut cu 13%. Totusi, aceasta perioada a coincis si cu demararea livrarilor pentru piata din Spania. Compania exporta din Romania in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Elvetia, Cehia si altele.
 
Avand in vedere conditiile majorarii costurilor de productie si a mediului restrictiv de reglementare din domeniu, compania a mizat pe avansul sustinut al exporturilor. Astfel, a reusit sa mentina soliditatea companiilor, perspectivele de dezvoltare si resursele necesare planurilor anuale de investitii. 
 
Preturile pentru materii prime si excipienti au inregistrat cresteri, incepand cu anul trecut, cu aproximativ 20 - 60%, pentru ambalaje cu 15 - 20%, cele cu transportul intre 250 - 300%, iar energia si gazul cu 100 - 150%. Alaturi de aceste costuri se adauga modalitatea de calcul al pretului medicamentelor cu prescriptie (pretul cel mai mic dintr-un cos de 12 tari) si taxa de claw-back, ce limiteaza resursele producatorilor pentru investitii si dezvoltare.
 
"Indiferent de conditiile economice si de piata, Grupul Zentiva ramane angajat evolutiei; ne propunem consolidarea unei companii moderne care protejeaza resursele pentru generatiile viitoare prin actiuni concrete de sustenabilitate si protectie a mediului", a completat reprezentantul Zentiva.
 

Zentiva

 
Grupul Zentiva reuneste in Romania societatie Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen Romania S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. si Solacium Pharma S.R.L.
 
Solacium Pharma S.R.L. este un distribuitor de suplimnete alimentare, dispozitive medicale si OTC. 

De asemenea, grupul este un furnizor major de medicamente generice care acopera peste 15 arii terapeutice, precum terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie si arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator si OTC-uri.
 
Grupul Zentiva are aproximativ 1.250 de angajati in Romania, dintre care 800 in operatiuni industriale (de productie), potrivit comunicatului.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: zentivacifra de afacericrestere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Metropolitan Life afiseaza venituri in crestere

de Bianca Tila
28 Sep 2022
Metropolitan Life a afisat venituri de peste 298,6 milioane de lei pentru primul semestru din acest an. Comparativ cu anul precedent, acum s-a...

Lensa inregistreaza o crestere accelerata

de Bianca Tila
25 Aug 2022
Lensa inregistreaza o crestere accelerata de 68% in primele sase luni ale acestui an. Veniturile din magazinele fizice si din cel online au afisat 58...

Dacia inregistreaza o crestere la cifra de afaceri

de Bianca Tila
20 Mai 2022
Automobile Dacia S. A. este cel mai mare exportator de pe piata locala. Acesta a revenit pe plus in 2021, inregistrand o cifra de afaceri de 21,4...

Cupio a inregistrat 15 milioane de euro ca cifra de afaceri

de Bianca Tila
19 Mai 2022
Cupio se bucura de o popularitate tot mai mare, atat la nivel national, cat si la nivel international. In 2021, Cupio a incheiat cu o cifra de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]