Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 afaceri pe care le poti demara imediat, cu o investitie modesta

de Nita Alina 13 Mar. 2017 20374
4.08 din 154 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din ce in ce mai multi intreprinzatori acceseaza cu succes fonduri europene pentru dezvoltarea unei afaceri agricole. Pana la urma, sa iti cultivi singur legumele sau sa iti cresti singur animalele la tine in gospodarie este un castig foarte mare in conditiile in care mare parte din alimentele care se gasesc acum pe piata sunt importate. Daca dispui de un teren de cateva sute de metri la tara, iata 10 afaceri pe care le poti demara imediat, cu o investitie modesta.

1. Cultivarea trandafirilor

Pe o suprafata de 2.000 de metri patrati poti cultiva in jur de 1.200 de butasi de trandafiri de pe urma carora obtii intr-un an: 10.000 de borcane de dulceata (12 lei borcanul), 5.000 de sticle de sirop (14 lei sticla) si 3.000 de sticle de otet (10 lei sticla). Cumulat, asta inseamna 220.000 de lei pe an.

Mai multe detalii despre culitvarea trandafirilor gasiti pe CD-ul "Top 10 cele mai simple si profitabile afaceri in agricultura">>

2. Apicultura

Piata din Romania este departe de a-si fi atins capacitatea maxima – potentialul melifer al tarii noastre ofera loc pentru cel putin inca 500.000 de familii de albine. Lucrul cu albinele nu este dificil, trebuie doar respectate cu atentie cateva reguli si te ajuta si faptul ca afacerea se poate demara ca o a doua ocupatie, cu un numar mic de stupi.

3. Cresterea prepelitelor

Poate ca iti vine greu sa crezi ca prepelitele constituie la ora actuala cea mai profitabila investitie din Romania, dar hai sa vedem cifrele: dintr-un ou de prepelita pentru incubat, care te costa 0,6 lei, obtii o prepelita care, de-a lungul perioadei ei de fertilitate (de cca 10 luni), va face in jur de 300 de oua, pe care le poti vinde cu 0,3 lei bucata.

Asadar, 90 de lei incasari din care, dupa ce scazi toate cheltuielile cu incubarea, hrana, apa, energie electrica, ambalare etc., iti ramane un profit curat de cca 60 de lei.

4. Cultivarea catinei

Incepand cu anul 3 de la plantare, cultura de catina are un potential productiv de cca 20 de tone/ha, pretul de vanzare al catinei fiind de 1,7-1,9 euro/kg. Catina este rezistenta la temperaturi scazute (-40 de grade Celsius), dar se comporta foarte bine si la temperaturi ridicate (+40 grade Celsius).

Este posibila realizarea unei culturi fara fertilizatori si fara pesticide de sinteza, conditie imposibil de indeplinit la alte specii de pomi sau arbusti fructiferi.

5. Ferma ecologica de gaini

De ce o ferma ecologica de gaini ouatoare este o afacere sigura?

Motivele sunt mai multe: produsele rezultate – ouale ecologice – se inscriu perfect in tendintele de consum ale publicului, oferta de pe piata este sub cerere in acest moment, nu exista competitori numerosi pe acest segment, activitatea este usor de demarat si de gestionat. Pe deasupra, nici nu ai nevoie de vreo specializare anume in domeniul agricol sau zootehnic.

6. Cresterea porcilor

Cresterea porcilor in sistem ecologic este o afacere viabila atat pe plan local, cat si pe piata externa! In Europa, cererea este mai mare decat oferta!

7. Cultivarea fructelor de padure

Daca dispui de un teren agricol cu o suprafata relativ redusa (0,5-1 ha) sau de o mini-sera, poti demara o afacere cu un potential deosebit, iar costurile de gestionare a activitatii nu sunt ridicate.

Numarul clientilor este apreciabil si acest fapt justifica demararea unei afaceri in acest domeniu.

8. Cultivarea legumelor ecologice

Intra si tu pe aceasta piata. Si te poti gandi chiar la o sera care sa iti permita obtinerea de astfel de legume in afara sezonului normal de cultura, cand oferta este mult redusa. Veniturile vor creste spectaculos.

Toate informatiile necesare pentru demararea unei afaceri cu legume sunt prezentate pe CD-ul "Top 10 cele mai simple si profitabile afaceri in agricultura">>

9. Cresterea caprelor

Rasa autohtona Carpatina are o productie foarte buna de lapte, de 1,5 litri pe zi timp de 8 luni pe an. La un pret de vanzare de 3,5 litrul si la un efectiv de 100 de capre, rezulta incasari anuale minime de peste 125.000 de lei, dar trebuie tinut cont si de faptul ca bani multi se obtin si din comercializarea specialitatilor (branza se vinde cu 14 lei/kg) sau a carnii (15-20 de lei kg de carne de ied).

10. Cresterea curcanilor

Curcanii au o carne cu un continut scazut de grasimi, dar bogata in fier, zinc si magneziu si cresc relativ rapid. In sase luni puii ajung la maturitate, adica la o greutate de 25 de kilograme curcanii si 16-18 kilograme curcile. In medie, pretul este de 15 lei pe kilogramul viu, respectiv 20 de lei pe kilogramul de pasare taiata.



Tags: afaceri la taraafaceri agricoleafaceri cu bani putiniafaceri in zootehnie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.08 din 5 - 154 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Cultura plantei cu 5 arome: afla secretele unei super-afaceri agricole!

de Alina Constantinescu
06 Ian 2021
Probabil acum auzi pentru prima oara de schisandra, planta cu 5 arome. Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie,...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

Afaceri la tara cu fonduri europene: producerea ambalajelor din polietilena

de Alina Constantinescu
17 Aug 2018
Cu ajutorul fondurilor europene, Brandusa Virvara din comuna Scheia, judetul Suceava a deschis o fabrica care produce ambalaje din polietilena....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]