Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 afaceri complementare - o agentie imobiliara si-a deschis si activitate de amenajari interioare

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inginerul Andrei Sandu si-a deschis firma de amenajari interioare Media-City in urma cu doi ani, pentru a satisface cererile multora dintre clientii carora pana atunci le intermediase vanzarea si cumpararea de apartamente. "Mai intai am inceput afacerile cu o agentie imobiliara, dar multi clienti imi cerereau sa le recomand si o firma care sa realizeze amenajarile interioare. Cateva dintre aceste firme pe care eu le-am recomandat nu au prestat insa servicii de calitate, fapt care i-a nemultumit pe clienti", explica dl. Sandu.

"Asa ca m-am hotarat sa-mi deschid propriul serviciu de amenajari interioare, pentru cei carora le intermediam si vanzarea, cumpararea sau inchirierea unor apartamente."

Primul, dar si cel mai important pas a fost gasirea unor persoane serioase si de incredere, nu neaparat profesionisti, dispusi sa lucreze pentru el. Desi piata muncii in acest sector este fluctuanta, a reusit sa atraga cativa colaboratori de nadejde, oferindu-le salarii mai ridicate decat castigurile pe care le-ar fi realizat pe cont propriu.

"Daca persoana nu este multumita de salariul pe care il are, chiar daca ii oferi stabilitate prin angajarea cu carte de munca, ii este foarte usor sa preia comenzi pe cont propriu si sa plece din firma", spune patronul Media-City. Pentru a fi sigur de calitatea lucrarilor, urmatorul pas important in afacere a fost trierea angajatilor si supravegherea muncii acestora pas cu pas.

Din experienta, el a invatat ca este mai greu si mai costisitor sa refaci un lucru prost facut decat sa-l pregatesti cu atentie de la bun inceput. "Finisajele interioare sunt elementele cel mai delicate ale unei constructii, cer mare finete, de aceea nu iti poti permite sa dai rasol. Se observa imediat", adauga Andrei Sandu.

El spune ca pretentiile clientilor in privinta calitatii serviciilor sunt tot mai mari, fapt care ii va favoriza pe intrepinzatorii care lucreaza organizat, profesionist si legal.

Desi un particular are servicii mai ieftine decat cele prestate de o firma, tot mai multi clienti prefera sa lucreze cu societati de amenajari interioare, care realizeaza serviciile intr-un timp mult mai scurt si garanteaza calitatea lucrarii. Un alt avantaj al unei societati de finisaje interioare este faptul ca angajatii acesteia au un ritm de lucru constant, care le pemite o specializare rapida si punerea la punct cu ultimele noutati in domeniu.

Desi considera ca in prezent principala problema in calea dezvoltarii afacerii este nivelul ridicat la pietei negre, patronul firmei Media-City este convins ca firmele de amenajari cu gips-carton au un mare potential de dezvoltare, acest material fiind foarte cautat si tot mai apreciat.


Afacere privata cu serviciu unic in Romania - infiltrare de personal


Tags: afaceriamenajariamenajari interioareagentie imobiliara

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]