Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2 idei de afaceri in completarea business-ului de baza

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ati deprins metodele realizarii unei productii legumicole rentabile, va puteti preocupa de dezvoltarea afacerii punand in practica alte idei profitabile.

Niciodata nu e prea devreme si, in plus, trebuie sa profitati de posibilitatile oferite de piata. Noi va prezentam doar doua directii posibile de dezvoltare:

1. Realizarea de culturi neconventionale

Aceste culturi neconventionale au chiar o denumire generica – culturi fara sol. Culturile fara sol inseamna culturile realizate intr-o varietate foarte mare de sisteme, exceptand culturile clasice pe sol. Un astfel de sistem il reprezinta culturile realizate pe substraturi.

Prin substrat, in horticultura, se intelege orice material natural sau artificial care, plasat intr-un container sau presat in diferite forme, permite fixarea sistemului radicular al plantelor, reprezentand pentru acestea un suport.

2. Producerea si valorificarea rasadurilor

Rezultatele unei productii legumicole depind in mare masura de calitatea rasadurilor. Ca urmare, specializarea pe producerea lor va poate aduce niste castiguri suplimentare.

In viitor insa, aceasta activitate poate fi dezvoltata ca o afacere de sine statatoare. Perioada de producere a rasadurilor e scurta (1-2 luni), iar cele de calitate sunt foarte scumpe.

Ca sa va specializati in aceasta directie, pe langa pricepere si pasiune,aveti nevoie si de sere inmultitor, solarii sau rasadnite incalzite pe cale biologica sau pe cale tehnica, precum si de alte materiale specifice,mo derne.

Desigur, producerea rasadurilor e, in general, migaloasa si costisitoare, ca urmare trebuie bine organizata, pentru a conduce la realizarea unor culturi reusite si rentabile.

Productia de rasaduri in viitor poate fi dezvoltata ca o afacere de sine statatoare numai la nivel local,clientii fiind deci producatorii de legume din imediata dvs. apropiere.

Motivul consta in faptul ca aceste rasaduri trebuie produse in cuburi sau ghivece. Rasadul fiind voluminos,transportul lui devine extraordinar de scump daca se face pe distante lungi.



Tags: afacereafacericulturi profitabileculturi neconventionalerasaduri

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]