Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri cu venituri de peste 200 de milioane de dolari

de Alina Constantinescu 06 Oct. 2016 9487
4.25 din 40 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru a avea afaceri profitabile este extrem de important sa fii pasionat de ceea ce faci. Vorbim astazi despre trei business-uri care au venituri de peste 200 de milioane de dolari. Care este povestea antreprenorilor si cum au reusit sa aiba succes in afaceri?

1. Chris si Robin Sorensen - Firehouse Subs

Chris si Robin Sorensen erau amandoi pompieri in Florida atunci cand le-a venit ideea de a deschide un restaurant cu sandvisuri a carui poveste sa porneasca de la istoria bunicilor lor, care lucrasera si ei ca pompieri.

Au facut un credit in 1994 si au deschis primul restaurant numit "Firehouse Subs", pe care l-au decorat cu echipamente contra incendiilor si l-au pictat cu imagini care infatisau departamentul de pompieri.

Robin lucra la restaurant, iar Chris a continuat sa fie pompier cu jumatate de norma. Mai tarziu, Chris a renuntat la job si s-a implicat in dezvoltarea afacerii.

Astazi sunt 514 restaurante Firehouse Subs in SUA, iar afacerea se extinde. In 2011, cifra de afaceri s-a ridicat la aproape 285 milioane dolari.


2. Mary Ellen Sheets - Doi barbati si un camion

Mary Ellen Sheets nu si-a imaginat vreodata ca transportul gunoiului ar putea deveni o afacere de  milioane de dolari. In anii '80, baietii ei, Jon and Brig Sorber, tranportau in camioneta lor mobila, vechiturile si gunoiul vecinilor.

Dupa ce au plecat la facultate, telefonul a continuat sa sune acasa. Asadar, mama lor a angajat doi barbati si a cumparat o alta camioneta cu 350 de dolari. La inceput era un hobby, dar la sfarsitul anilor '80 a renuntat la job pentru a se dedica afacerii.

Mai tarziu, s-a hotarat sa vanda francize ale afacerii si banii au inceput sa curga. Acum, afacerea numita “Doi barbati si un camion” are 224 de filiale in 34 de state americane.

Brig Sorber conduce afacerea in locul mamei sale, iar Jon Sorber este director executiv.

In 2011, compania a efectuat 353.761 de transporturi si a avut o cifra de afaceri de 220 milioane de dolari.


3. Sara Blakely - Spanx

Intr-o noapte, Sara Blakely a taiat partea de jos a dresurilor si astfel a luat nastere proiectul Spanx.  

A lansat afacerea cu un capital de doar 5.000 de dolari. A brevetat produsul, a ales materialele si a inceput sa caute fabrici de textile dispuse sa ii produca dresurile modelatoare. In primele trei luni, a vandut peste 50.000 de perechi, iar astazi compania produce mai multe tipuri de lenjerie pentru femei.

In 2012, Sara a fost inclusa in topul miliardarilor lumii din Forbes, veniturile ridicandu-se la aproape 250 de milioane de dolari.


Sursa articol si sursa foto: http://www.cnbc.com


Tags: afaceri probitabileafaceri de succesafacerea spanxafaceri de milioane

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 40 voturi.

Articole conexe

Cum sa deschizi un atelier de tamplarie cu fonduri europene. Modelul unei afaceri de succes

de Nita Alina
12 Apr 2017
In comuna bucovineana Frumusica, Cornel Balasanu, de profesie economist, a pus bazele unei afaceri pornind de la un mestesug cu traditie in zona,...

Doi intreprinzatori au pus bazele unei afaceri de succes: microfabrica de bere

de Nita Alina
18 Ian 2017
Laurentiu Banescu si Alexandru Geamanu au investit 250.000 de euro in propria fabrica de bere artizanala, in comuna Maneciu-Ungureni. Cei doi...

Cum sa faci bani din cultura de lavanda? Povestea unei afaceri de succes

de Alina Constantinescu
29 Nov 2016
Lavanda este o planta aromatica foarte apreciata pentru calitatile sale terapeutice. Spre deosebire de culturile traditionale de la noi (porumb, grau...

Povestea unei afaceri de succes cu incaltaminte, genti si accesorii

de Alina Constantinescu
14 Nov 2016
Povestea brandului romanesc Denis incepe in 1985 cand Ilie Cornea, inspirat de traditia artizanala din Bucovina, a pus bazele unui mic atelier ce...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]