Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 caracteristici ale sefilor formidabili!

de Adela Simonescu 03 Apr. 2013 2542
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista un anumit model al sefului formidabil. Stim ca exista cateva aspecte care il caracterizeaza si le cunoastem perfect. Si suntem pe deplin constienti de faptul ca a fi sef este un efort mare si situatia implica responsabilitati uriase. Poate de aceea este si atat de dificil sa gasim un sef cu adevarat formidabil!

Iata si cele 5 caracteristici ale sefilor formidabili:

1. Sefii formidabili sunt lipsiti de orgoliu.
Sunt modesti si demonstreaza acest lucru cu fiecare vorba spusa si cu fiecare actiune intreprinsa. Sunt oameni care vor accepta argumentele solide oferite de cel de langa el, chiar daca acesta este un subordonat abia venit in companie.

2. Sefii formidabili reusesc sa creeze un mediu in care toti angajatii sa se simta integrati, de care toti angajatii sa simta ca apartin intr-o mare masura. Exista numeroase companii in care angajatii intra rapid si pleaca la fel de rapid. Si exista si companii din care iti este greu sa pleci pentru ca mediul este unul inconfundabil!

3. Sefii exceptionali stiu ca fluctuatia de personal reprezinta un pericol imens pentru intreaga lor afacere, asa ca sunt mereu gata sa aseze in topul prioritatilor, strategiile de motivare a angajatilor. Vor folosi instrumente precum: mariri salariale, timp liber in plus, bonusuri in functie de performante, sanse de promovare, cadouri si nu numai!

4. Sefii exceptionali sunt si cei care stiu ca o afacere creste doar atunci cand angajatii ei cresc! Daca oamenii stau pe loc, afacerea nu are cum sa creasca, asa de la sine, din pamant, din iarba verde. Afacerile sunt intotdeauna construite de oameni si cu ajutorul abilitatilor si competentelor lor.

5. Sefii exceptionali sunt cei care isi fac mereu timp de angajatii lor, chiar si de cei care par a fi neinsemnati. O vorba buna, o intrebare, un salut prietenos, un zambet larg, un sfat bun, o carte drept cadou, feedback continuu, critica pozitiva samd. Iata doar cateva modalitati prin care sefii exceptionali acorda atentie celor din jurul lor.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: sefi exceptionalisefi formidabiliresponsabilitati sefi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]