Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 idei de afaceri pe care le poti dezvolta cu succes in zone turistice
Locuiesti intr-o zona turistica? Poti initia cateva afaceri, indiferent daca oferi sau nu cazare si/sau masa.
In zonele turistice poti oferi aproape orice, de la posibilitati de relaxare pana la haine si suveniruri, de la degustari pana la produse din propria gospodarie (miere, siropuri naturale, dulceturi, carmangerie traditionala, branzeturi traditionale etc. )Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Propriul meu plan de afaceri
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cultura de sofran
Iata 5 idei de afaceri la care, daca aveti putina fantezie, puteti adauga si altele, pe baza solicitarilor clientilor si a caracteristicilor locului in care va gasiti:
1. Organizarea unei zone de sport, atletism, alte tipuri de miscare (yoga, qi-gong, Tai Chi etc.)
Se poate folosi o pajiste situata in imediata vecinatate a gospodariei pe post de teren de fotbal, volei, handbal. De asemenea, se poate amenaja o zona pentru practicarea tirului cu arcul sau se pot construi, chiar si artizanal, vreo zece piste de minigolf, oferind totodata clientilor cele necesare pentru acest sport.
2. Organizarea de degustari etnogastronomice.
Daca zona in care se afla gospodaria ofera conditii, merita sa-i conduceti pe oaspeti in crame, unde sa aiba posibilitatea de a degusta vinurile specifice sau chiar in alte ferme agricole faimoase si recunoscute pentru diferite produse ce se pot comercializa fie pe loc, fie in magazine specifice.
Exemple de degustari care se pot organiza: branzeturi (la stane si nu numai), palinca, siropuri naturale, preparate din peste, prajituri si placinte traditionale etc. Nu este neaparat necesar ca, pentru a organiza acest serviciu, sa aveti un autocar. Deplasarea se poate face cu masinile oaspetilor sau se poate merge pe jos ori cu bicicleta, imbinand astfel latura sportiva cu cea gastronomica.
3. Inchirierea de biciclete, canoe, barci, sanii etc.
Este un serviciu care satisface nevoile unor clienti ce doresc sa aiba o experienta deosebita, sa dea vacantei lor un plus de placere, divertisment, varietate si un strop de aventura. Serviciul poate deveni operativ cu o investitie relativ scazuta.
4. Organizarea de excursii calare.
Daca ferma nu dispune de un manej propriu, se poate face un contract cu un centru hipic din zona. Se poate aranja cu titularul manejului sa aiba trei-patru persoane care sa insoteasca oaspetii pe post de ghizi.
5. Vanzarea de produse din propria gospodarie.
Clientii prefera autenticitatea produselor naturale, mai ales dupa ce au vazutla fata locului, cum se obtin acestea. Adesea, la sfarsitul vacantei ei isi manifesta chiar si dorinta de a cumpara unele produse pentru acasa.
Este vorba despre branzeturi, carnati, vin si alte bauturi alcoolice obtinute artizanal, uleiuri presate la rece, peste, dulciuri, miere, dulceturi etc.
De obicei, intreprinzatorul agroturistic vinde produsele la pretul pietei, cu avantajul vanzarii imediate, cu un castig net superior fata de cel obtinut prin vanzarea produselor la angrosistii locali. In concluzie, activitatea este rentabila si de aceea mai multe ferme agroturistice, care nu dispun de spatiile necesare pentru a oferi servicii de cazare si masa, se limiteaza numai la vanzarea de produse din propria gospodarie.
Este posibil ca aceste ferme sa fie mentionate intr-un catalog, pentru comenzi prin corespondenta. Pentru a putea realiza acest lucru trebuie sa existe o capacitate de organizare bine pusa la punct si eficienta care sa editeze catalogul respectiv.
In Moldova, respectiv in judetul Neamt, istoria se impleteste cu legenda. Aceasta zona este cunoscuta in primul rand pentru renumitele manastiri: Agapia, Varatec, Neamt, Secu, Sihastria, etc. La fel de importante sunt si Manastirea Bistrita, Durau precum si schiturile Sihla, Icoana Noua, Icoana Veche, Vovidenia, Carbuna, care se incadreaza perfect intr-un cadru natural de exceptie. De asemenea, foarte aproape este si Parcul National Ceahlau. Iata cum a reusit un antreprenor sa deschida propria pensiune turistica >>
Articole conexe
Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriMasinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila
de Florin AmarieiProfita de un motor verificat pentru afacerea ta online!
de Florin AmarieiSalvarea mediului inconjurator poate fi o afacere
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit