Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de afaceri speciale pentru 2016

de Andreescu Sorin 14 Iun. 2016 16423
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agricultura nu mai e ce era odata. Acum, fermierii cauta solutii si idei noi de afaceri profitabile sau se orienteaza curajosi spre culturi inedite.

Iata propunerile nostre de idei de afaceri care merita incercate!

1. Afaceri cu pesti ecologici

Pestii ecologici sunt profitabili. In 2013 a fost infiintata prima piscicola ecologica din Romania. Dupa ce s-a hotarat sa infiinteze prima ferma piscicola ecologica din Romania, Stan a inceput sa caute crapi in strainatate.

S-a orientat spre Germania de unde a cumparat, in 2011, cinci tone de peste din parinti reproducatori ecologici. La acea data, antreprenorul a platit in jur de 20.000-30.000 de euro pentru achizitie si pentru transportul in conditii optime. Prima productie proprie a fost obtinuta doi ani mai tarziu, cand a primit si certificat de conformitate.

2. Cultura de mac alb
Dintr-o plantatie de mac alb de 3.000 mp se obtin cateva sute de kg de seminte, foarte cerute de patiserii, cofetarii,brutarii, covrigarii si nu numai.

Spre exemplu, capsulele de mac se vand producatorilor de sedative, pentru ca morfina extrasa din ele este mult mai solicitata decat opiul importat din Orient.

Un alt atuu: macul alb se poate depozita 2 - 3 ani si se scot cam 500 - 1.000 kg de samanta de mac.

Detalii despre aceasta afacere profitabila : Culturi exotice - cultivarea macului alb

3. Productia de microplante!

Un tanar intreprinzator prahovean a pus pe picioare o afacere inedita la Gorgota. Este o sera in care creste o diversitate de microplante, sau microgreens, asa cum sunt cunoscute in afara tarii.

Microplantele precum sfecla, varza, ridichea, mazarea sau busuiocul, au proprietati terapeutice datorita unor concentratii mari de vitamine si aminoacizisi dar si calitati estetice foarte apreciate in prezent de marii nostri bucatari: chef Catalin Scarlatescu, Joseph Hadad si pana la chef Adrian Hadean.

Specializarea in horticultura i-a permis lui Cristian Tudor sa dezvolte o astfel de afacere unica . A aflat intamplator, pe internet, despre culturile de microplante si nu a stat prea mult pe ganduri.  

”Microplantele sunt recoltate cand au intre 5 si 10 centimetri, iar studiile arata ca in aceast stadiu de crestere au si pana la 40 de ori mai mare concentratia de nutrienti, vitamine si minerale fata de planta adulta. 

4. Cultura de cartofi mov
Cultura de cartofi mov iti poate da si o productie de 50-60 de tone la hectar, daca terenul este ingrijit ca la carte, spune Gabriel O., din Voinesti.

Spre exemplu, cu 6.000 mp cultivati cu cartofi mov, caci despre aceasta cultura inedita este vorba, profitul fermierului Gabi Sandu din Neamt  depaseste 150.000 de euro.

“Productia de anul acesta a fost una record avand in vedere ca la fiecare kilogram plantat am scos aproape 12 kilograme. Asta inseamna un echivalent de peste 40 de tone la hectar. Este un rezultat exceptional!”, a declarat anul trecut cultivatorul pentru agrointel.ro

5. Cultura de salvie
Denumirea de salvie vine din latinescul „salvare“ care inseamna a vindeca. Salvia poate fi utilizata in industria parfumurilor, ca planta melifera, planta medicinala sau drept condiment in diverse preparate culinare.

Unul dintre primii agricultori care a inceput sa cultive salvie in Tulcea sustine ca, la inceput, nu a avut unde sa caute informatii necesare despre aceasta plantatie, ajungand chiar si la Directia Agricola Judeteana, care nu detinea informatii utile. Intr-un final, salvarea a venit dintr-o lucrare pe care a gasit-o intr-un anticariat.

Salvia este cautata pentru foarte multe creme sau medicamente naturiste, fiind o planta benefica organismului si sanatatii. Frunzele se folosesc in compozitia ceaiului antiastmatic si pentru gargara, precum si in afectiuni gingivale sau stomacale.


 


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafaceri inedite

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]