Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sugestii pentru o afacere in constructii mai cunoscuta si mai profitabila

de Ideideafaceri.ro 05 Dec. 2017 13864
4.26 din 85 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai o afacere in constructii, indiferent de marimea sa, dezvoltarea rapida este un obiectiv realizabil. Iar contrar multor opinii, nu este necesar sa investesti sume colosale pentru a deveni cunoscut si apreciat pe piata de profil. Trebuie doar sa ai in vedere cateva aspecte importante si sa iei deciziile potrivite la momentul potrivit.

Calitatea manoperei

Indiferent de lucrarile pe care firma le realizeaza, unul dintre principalele aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere este calitatea manoperei.  Iar aici putem distinge doua detalii esentiale, la fel de importante: alegerea materialelor si  solutiilor potrivite si calificarea muncitorilor. In primul rand, mizeaza pe recomandarile profesionistilor in domeniu si nu face rabat de la calitate. Rezultatul obtinut si durabilitatea in timp a lucrarii vor creste renumele companiei. Totodata, este important sa oferi felxibilitate, atat in ceea ce priveste cererile clientilor, cat si disponibilitatea de a incerca produse noi.

Privitor la resursa umana, asigura-te ca angajezi specialisti capabili sa coordoneze si sa execute lucrarile in functie de cerinte. Calificarea, experienta si organizarea sunt abilitati cheie, deoarece competentele echipei de lucru vor determina rezultatul final. Desi formarea unei echipe bune poate fi dificila, nu renunta sa cauti persoane pricepute si experimentate. Iar pentru a mentine motivarea si dorinta de lucru, asigura-te ca rasplatesti corespunzator eforturile fiecarui angajat.


Recomandarile

Pentru orice afacere in constructii, recomandarile sunt extrem de importante. Realizarea unei lucrari de calitate va creste numarul acestora, deoarece clientii multumiti te vor recomanda mai departe colegilor, rudelor sau prietenilor. Dar un alt aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare este relatia cu clientii. Daca aceasta este defectuoasa, cel mai probabil beneficiarul lucrarilor nu va fi multumit, ceea ce va contribui negativ la imaginea firmei.

Acest lucru este cu atat mai important cu cat existenta internetului permite postarea parerilor in mediul virtual. O mare parte dintre persoanele interesate de serviciile oferite de o firma, cauta mai intai informatii online. Iar conform unor studii, 88% dintre ei considera aceste informatii relevante pentru alegerea pe care urmeaza sa o faca.


Tipuri de servicii oferite

Multi clienti prefera ca lucrarile sa fie realizate pe cat posibil de aceeasi companie, motiv pentru care este recomandat sa ai in vedere extinderea serviciilor oferite. De exemplu, este ideal ca o firma de constructii sa realizeze atat lucrari de exterior, cat si de interior sau alte servicii conexe. Daca nu exista posibilitatea oferiri unor servicii, o buna idee este asocierea. Incheie cateva contracte cu alte societati din domeniu si recomanda-le clientilor in schimbul unui comision. In acest fel vei avea de castigat din mai multe puncte de vedere.

O alta directie de dezvoltare pe care poti sa o ai in vedere este posibilitatea de a deveni importator sau distribuitor al unor materiale si echipamente cu care lucrezi in mod constant. Acest lucru va reduce din costuri si va creste profitul companiei.


Lucrarile realizate

Nu toate lucrarile realizate vor aduce acelasi profit companiei. In cazul firmelor recent infiintate, este recomandat ca lucrarile de inceput sa fie mai mici, pentru persoane particulare. Chiar daca profitul nu va fi foarte mare, acesta abordare va permite perfectionarea in timp a tehnicii de lucru. De asemenea, pierderile sau costurile implicate vor fi mult mai reduse.

Urmatorul pas va fi contractarea unor lucrari mai importante, realizate la comanda unei firme mai mari sau sub antrepriza acesteia. Colaborarile de acest fel sunt avantajoase si vor contribui la cresterea oportunitatilor.

Cu timpul, experienta acumulata iti va permite sa evaluezi cat mai corect pierderile si profitul  in functie de caracteristcile fiecarei lurari.


Vizibilitatea companiei

Se stie ca “publicitatea e sufletul comertului”. Iar aceasta regula se aplica in cazul oricarei companii, indiferent de serviciile sau produsele pe care le ofera. Este important ca firma ta sa fie cat mai vizibila si exista o serie de strategii pe care le poti pune in aplicare in aceasta privinta.

Realizeaza cu regularitate afise, care pot fi lipite in zonele unde se desfasoara lucrari de constructii si nu numai. Acorda atentie modului in care formulezi mesajul si in special titlului, care este cea mai vizibila parte a afisului.

Personalizeaza echipamentele de munca ale angajatilor cu numele firmei. Poti adauga si detalii de contact, precum adresa de email sau numarul de telefon. Pe langa faptul ca poate fi considerata o dovada de profesionalism, va creste sansele de a fi contactat de alte persoane interesate de lucrari in acest domeniu.

Anunturile pe site-urile de profil sunt o alta optiune pe care este recomandat sa o ai in vedere.

O dezvoltare cat mai rapida va contribui la cresterea renumelui companiei si, implicit, a profitului. Nu omite aspectele importante si acorda atentia cuvenita fiecarei decizii pe care trebuie sa o iei.


Sursa foto: Shutterstock



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.26 din 5 - 85 voturi.

Articole conexe

Samsung: Al doilea jucator al pietei de smartwatch-uri

de Bianca Tila
15 Sep 2022
Samsung se bucura de o cota crescuta pe piata smartwatch-urilor datorita modelelor de anul trecut. In acest fel, compania se claseaza pe locul al...

Test

de Idei de afaceri
test test testvvv test v v v v v testvv v vvvvtest...

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei
20 Feb 2020
O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]