Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 argumente pentru a initia o afacere cu arbori Paulownia

de Stanciu Ioana 10 Sep. 2020 6652
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Paulownia, de asemenea cunoscut si sub numele de Copacul Printesei sau Copacul pasarii Phoenix) a capatat o imensa popularitate pentru ca este un arbore care creste repede, drept si maietuos, are frunze mari si flori superbe, se regenereaza rapid iar lemnul sau este usor, rezistent si lesne prelucrabil.

In Occident cultivarea sa este in plina expansiune. Este foate solicitat in special pentru productia de mobila, placaj si biomasa.

Este un arbore absolut miraculos din mai multe puncte de vedere, dar atuul sau cel mai mare consta in faptul ca are cea mai rapida crestere din lume. In numai sase luni se inregistreaza o viteza de crestere de 2-3 metri in inaltime si 4-6 centimetri in diametru.

7 argumente care iti demonstreaza ca Paulownia - arborele ce creste intr-un an cat altii in 10 - este afacerea vietii tale!

1. Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inaltimea maxima!

2. Paulownia este un arbore melifer. Mierea este aromata, de culoare deschisa si se poate compara cu mierea de salcam, avand aceeasi calitate. Va veti bucura de minunatele flori ale arborelui timp de peste o luna si de miere proaspata tot timpul anului.

3. Paulownia are o mare capacitate de fixare si stabilizare a solului, cu ajutorul radacinii sale pivotante de 10-12 metri. Astfel, Paulownia previne eroziunea solului, il ecologizeaza, ii imbunatateste calitatile si permite protectia sistemelor subterane de apa.

4. Paulownia absoarbe o mare cantitate de bioxid de carbon din atmosfera. Prin coronamentul sau bogat Paulownia poate absorbi cca. 1.200 tone de CO2/an, echivalentul noxelor emise de un automobil la parcurgerea a 100.000 km.

5. Frunzele copacului Paulownia absorb noxele, praful si zgomotele dar pot fi folosite si drept hrana pentru animale. Frunzele ating dimensiuni foarte mari (cca. 60 cm diametru) deci au o putere mare de absorbtie si protectie.

6. Frunzele si florile sunt bogate in azot si, prin urmare, sunt un bun ingrasamant sau furaj. Ele au o valoare nutritiva ridicata, comparabila cu lucerna, astfel ca sunt potrivite pentru alimentatia animalelor dar si pentru nutritia solului.

7. Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic etc.

Mai multe detalii AICI despre afacerea cu arbori Paulownia>>



Tags: arbori paulowniabiomasacultivare paulowniaafacere agricola

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]